Societat

Els comerciants reclamen policia per eradicar la venda ambulant a Palma

La Federació d'Empresaris del Comerç de les Illes Balears (Afedeco) assegura que la situació és insostenible

Els comerciants estan tips de pagar impostos i comprovar que els venedors que s'instal·len al carrer sense desembutxacar diners per al tresor municipal fan l'agost davant de les botigues de Palma. La Federació d'Empresaris de Comerç de les Illes Balears (Afedeco) ja ha reclamat reiteradament a l'Ajuntament que adopti mesures per eradicar la venda ambulant però no han obtingut resposta. És per això que en un comunicat, difós avui divendres, la federació critica “la passivitat” de les autoritats i demana una vegada més que s'incrementi la dotació policial per fer fora els venedors que munten parades il·legals al carrer. Pels comerciants, la situació és “insostenible”. “Els comerciants palmesans estem suportant una de les pitjors temporades dins de la situació econòmica actual, continuem pagant tots els impostos i cada vegada observem com se'ns està fent la competència deslleial davant dels nostres ulls i amb la més absoluta passivitat de les autoritats”, exposa Afedeco en el comunicat.

La federació és contundent a l'hora de fer la petició perquè, segons exposa, als botiguers se'ls està “acabant la paciència”.

A Calvià també hi havia aquesta problemàtica però l'Ajuntament ha actuat de «manera decidida i ferma» i s'ha solucionat, segons exposen els botiguers en l'escrit fet públic avui divendres.

Segons els botiguers, la venda ambulant no només agreuja la situació econòmica dels comerços de Palma sinó que també suposa una mala imatge per als turistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia