Monogràfics

SANT POL DE MAR (Maresme)

Festa major

Andorra, a tocar del mar

De la festa major d'enguany destaquen dos fets molt importants per a Sant Pol de Mar: els vint-i-cinc anys de la Colla de Geganters i l'agermanament entre la localitat i Andorra la Vella, un país que participarà a la festa amb diverses mostres de la seva tradició.

Pels volts de la diada de Sant Jaume, el 25 de juliol, la localitat del Maresme viu intensament quatre dies de festa que comencen amb la repicada de campanes; el pregó, que servirà també per formalitzar l'agermanament, i el ball. Dissabte de festa major té lloc el ball de gegants i el ball de festa; diumenge, la fira d'art –un dels esdeveniments més coneguts de la programació i que ocupa el carrer Nou amb tot tipus d'artesania– i el festival de danses catalanes.

Dilluns arriba la presentació de la pubilla i l'hereu. El dia de Sant Jaume, que enguany serà en diumenge, és el torn de les propostes més tradicionals: l'ofici solemne a l'església de Sant Jaume, el vermut popular al migdia i els focs d'artifici al vespre.

Fins el 31 de juliol. A diferents espais.

DESTAQUEM

Divendres
A les 20 hores, a la plaça de la Vila, repicada de campanes, pregó i brindis de festa major.
Correfoc amb La Infernal de la Vallalta. Dels Quatre Cantons fins a la plaça de l'Hotel, passant pel carrer Nou i el carrer de Sant Pau.
Dissabte
XXVI Trobada de Gegants. A les 18 h, al Parc del Litoral, plantada, i a les 18.30 hores, cercavila fins a la Carpa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia