Societat

Les entitats reclamen espai per Sant Jordi

Denuncien que a la Copa només podran parar llibreries i floristeries

Una quinzena d’entitats de la ciutat de Girona van reclamar a l’Ajuntament tenir el seu espai per la diada de Sant Jordi. En una roda de premsa ahir al matí a la plaça del Vi, van llegir un manifest en què denuncien que el consistori gironí “unilateralment” només permetrà posar parades a les llibreries i les floristeries, i deixarà “una vegada més totes les entitats sense una alternativa”. La portaveu del casal independentista La Forja –una de les associacions afectades–, Carla Costa, va recordar que se’ls ha deixat a la seva sort en uns moments tan complexos i després de dos anys sense barraques ni Sant Jordi. Costa va explicar que són dos esdeveniments clau per a l’autofinançament d’aquestes entitats. En aquest sentit, divendres van presentar una instància conjunta Acaps, Càritas, La Forja, SEPC UdG, El Forn, SEPC Comarques Gironines, Rebel·lió o Extinció, l’Aeig Pare Claret i la CUP amb la col·laboració de l’Ateneu 24 de Juny, Girona Acull, l’Aeig Joan Pons, el Sindicat de Llogateres, Òmnium, l’ADAC i l’ANC. Les entitats gironines consideren, però, que “encara hi ha temps perquè el govern de Marta Madrenas i Esquerra reflexioni i repari el greuge”. Van posar d’exemple altres ciutats com Figueres o Salt que han donat espai a les associacions per Sant Jordi.

Sant Jordi Popular

Les entitats i associacions van avançar, però, que davant d’una “possible negativa” tiraran endavant una diada alternativa que van anomenar Sant Jordi Popular, i que volen celebrar a la plaça Independència. L’objectiu és, assenyalen, recuperar el lloc que els pertoca i visibilitzar l’associacionisme gironí. Davant la situació de pandèmia, preveuen garantir totes les mesures de seguretat. “És un acte de protesta i lluita per realçar la importància de les entitats i col·lectius per a la ciutat i les necessitats de donar-nos alternatives per no dur-nos a la precarietat i la desaparició”, remarquen. Així, van fer una crida a altres entitats i col·lectius perquè s’afegeixin al Sant Jordi Popular fent-se visibles també a les xarxes socials amb la campanya #RecuperemLaCiutat per “ocupar la plaça Independència el 23 d’abril”. L’Ajuntament de Girona ha traslladat la diada de Sant Jordi a la Copa amb aforament limitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona