Societat

Contenidors intel·ligents per a Barcelona

S’instal·laran al barri de Sant Antoni per aportar-hi la fracció orgànica

Els primers contenidors intel·ligents a Barcelona es podran veure aquest any al barri de Sant Antoni. Segons ha explicat l’Ajuntament en roda de premsa, serà un contenidor de fracció orgànica que funcionarà amb algun tipus d’identificació d’usuari, com una targeta, el mòbil o un clauer. És un dels punts de millora que recull el nou contracte, adjudicat a FCC i que entrarà en vigor a principis del 2022, un cop ho ratifiqui el ple aquest divendres.

El consistori aposta per nous models i sistemes adaptats als barris que incentivin el reciclatge per part dels veïns. El model de recollida porta a porta es va implantar el 2018 a Sarrià i va demostrar un increment del 60% de la recollida selectiva. Aquest any el consistori té previst implantar el model a Sant Andreu de Palomar, Horta i Sant Antoni. Els veïns hauran de lliurar els residus ben separats davant del portal seguint un calendari preestablert per a cada fracció i es farà amb unes bosses homologades i un xip identificatiu. “Volem que la taxa de recollida de residus bonifiqui d’alguna manera els barris que aposten per la recollida”, va indicar el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, que reconeixia que això serà possible quan s’hagi implantat a tota la ciutat.

La instal·lació dels contenidors al barri de Sant Antoni serà una prova “determinant” en una zona amb molta densitat de població. Seran els veïns que hauran d’anar fins al contenidor, identificar-se mitjançant el mòbil, una targeta o clauer –que permetran obrir el contenidor– i dipositar-hi el residu. La informació quedarà registrada i així es podran veure les aportacions o contribucions individuals a la recollida selectiva.

252 milions per millorar el servei de neteja

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, defensa “l’excel·lent” servei de neteja però reconeix que cal adaptar-lo a la ciutat del segle XXI. Així ho va manifestar a la presentació del nou contracte del servei de neteja que el ple té previst d’aprovar divendres. L’Ajuntament de Barcelona invertirà 2.300 milions d’euros en vuit anys, prorrogables dos anys més, amb una inversió inicial de 252 milions euros en instal·lacions, vehicles, contenidors, papereres i altre material. A més, preveu la creació immediata de 400 llocs de treball, que les dones passin de ser el 23% a ser el 35% de la plantilla i que un 10% dels nous contractats siguin persones amb dificultats d’inserció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC