Societat

Prenen mesures a la Cellera per restringir el consum d’alcohol a la via pública

Una ordenança municipal pretén rebaixar els efectes dels ‘botellons’

Les festes nocturnes han derivat en incidents, sovint protagonitzats per menors

L’Ajuntament de la Cellera de Ter està decidit a prendre mesures per restringir el consum d’alcohol a la via pública. Una de les decisions és implementar una ordenança municipal per reduir aquesta problemàtica. “Abans no calia una ordenança, però ara sí que cal”, admet l’alcalde, Xavier Boïgues. Fins al dia 15, els veïns poden dir la seva en l’elaboració de l’ordenança responent un qüestionari.

Batlle des del 2019, Boïgues reconeix que el fenomen de beure alcohol al carrer (botellón) ve de lluny. “Deu fer tres o quatre anys. Primer era per Sant Joan, el dia de la festa..., amb adolescents en punts del poble, però ara s’ha anat incrementant i passa molts caps de setmana.”

Segons dades de l’Ajuntament, en aquestes festes preparades a l’aire lliure hi solen participar tant menors d’edat com joves de la Cellera i de pobles com ara Anglès, Bescanó, Bonmatí, Salt o Amer. Sovint els incidents passen en grups reduïts i menors d’edat. “De vegades són set o vuit joves de 14 o 15 anys i hi ha hagut vidres trencats i contenidors cremats.”

Dissabte passat una baralla entre joves de poblacions de la Selva i del Gironès va derivar en la crema d’un cotxe i ferits lleus. Va ser a prop de la central elèctrica de Can Ribas, d’Endesa. És a tocar del polígon industrial, un dels punts de reunió dels que volen gresca. L’Ajuntament hi ha col·locat blocs de formigó per impedir l’accés a la central, explica Boïgues, que encapçala el grup de La Cellera Acció Municipal, vinculat a ERC (set regidors de nou). A l’oposició, hi ha Junts.

El consistori, a més, ha contractat un servei de vigilància privada per controlar la zona del polígon i els equipaments municipals durant les nits del cap de setmana després dels últims incidents.

L’ordenança pretén reconduir els efectes (nocius) dels botellons en el mobiliari urbà. El consistori també farà campanyes adreçades a les famílies i accions de prevenció entre els adolescents i els joves “sobre consum de tòxics i les violències sexuals i LGTBIfòbiques en contextos d’oci”, detalla el consistori en la memòria de preparació del pla de mesures contra el consum d’alcohol. L’Ajuntament podria dotar-se de la figura d’educador de carrer, també.

La falta d’oci nocturn

Segons el document esmentat, “la falta d’oferta cultural i d’oci nocturn” a la Cellera de Ter, de gairebé dos mil habitants, i a la zona (l’àmbit del Ter-Brugent), explica part de la problemàtica. En alguna festa al polígon, s’hi han aplegat 300 persones.

Queixes veïnals a Banyoles

R. ESTÉBAN

L’estat “lamentable” i la “inseguretat” al carrer Constància de Banyoles han mobilitzat l’Associació de Veïnes de la Placeta del Teatre d’aquesta ciutat, que ahir al vespre van concentrar-se per tal de fer pública la seva queixa. En el manifest que van difondre expliquen que en aquell carrer (un vial de la part posterior de la Providència) hi ha hagut robatoris, no hi ha il·luminació, el paviment i les voreres estan fets malbé, hi ha defecacions de gos, vidres trencats i deixalles. A més –hi afegeixen–, cauen vidres i trossos de teules de l’edifici de la Providència, que està abandonat. “Reclamem la urgència d’una actuació en aquest espai”, conclouen. Els veïns asseguren que han presentat denúncies i instàncies, però que a l’Ajuntament no els estan fent cas.

L’equip de govern ahir va assegurar que sí que s’hi estan fent actuacions per millorar la situació, però van assenyalar que s’està pendent del projecte de remodelació urbanística de la zona de la Providència, que s’ha d’elaborar pròximament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES