Societat

La Intersindical-CSC crida a una mobilització més “contundent” de la comunitat educativa davant de mesures “negligents”

El sindicat no descarta la vaga abans de finals de curs

La Intersindical-CSC ha fet una crida a la mobilització de la comunitat educativa i ha apostat per fer-ho amb formes “més contundents”. La portaveu d’educació del sindicat, Judith Ribera, ha dit a les portes del Departament d’Educació que la pandèmia ha suposat “un impacte molt fort” sobre treballadors, alumnes i famílies i que no es donen les condicions necessàries per atendre l’alumnat adequadament. Entre d’altres, ha criticat que els ordinadors comencen a arribar “ara i amb comptagotes” i que falta persones i material de protecció Segons la Intersindical, les mesures plantejades per les administracions són “insuficients” i “negligents”. El sindicat no ha descartat una vaga abans de finals de curs.

Ribera ha recordat que s’arrosseguen retallades des fa una dècada i que aquestes han portat les direccions dels centres a fer “malabars” per organitzar els centres. A més, ha apuntat que els professionals estan fent “sobreesforços” i assumint “un notable cost personal”. I és que, segons el sindicat, el mèrit i reconeixement en l’obertura dels centres recau en aquests professionals que “mantenen” dempeus el sistema educatiu.

Entre d’altres, han denunciat mancances de material de seguretat com mascaretes i gel hidroalcohòlic, falta de substitucions, excessiva temporalitat laboral, retards en el pagament de sous i complements, falta de personal de serveis educatius i infraestructures insuficients.

Ribera ha reclamat també al Departament “decisions polítiques valentes a favor de l’educació publica”, com la baixada de ràtios o més personal per a la inclusió i atenció de l’alumnat amb necessitats especials. Ha reclamat també estabilitat laboral i jornades i remuneracions “dignes” per al personal de menjador, de lleure, de neteja, d’administració i de serveis educatius.

També ha criticat una mala gestió dels treballadors de risc i ha fet una crida a la necessitat de dotar els centres de sistemes de ventilació i renovació d’aire per no haver de tenir les finestres obertes.

“Imprescindibles”

Davant d’aquesta situació, la Intersindical-CSC ha posat en marxa la campanya ‘Imprescindibles’, a través de la qual animen els treballadors de l’àmbit educatiu de tot el país a organitzar-se de manera col·lectiva.

El sindicat ha expressat el seu suport a la mobilització impulsada per l’Assemblea Groga per aquest dissabte a Barcelona. A més, ha anunciat que enviaran una carta als partits per instar-los a incloure les seves reivindicacions i les del col·lectiu als seus programes electorals per “un sistema educatiu català fort, segur, digne i de qualitat”.

Per últim, en una proposta encara per concretar, han expressat la seva voluntat “d’adoptar formes de lluita més contundents a curt i mitjà termini” davant d’una situació “insostenible”, sense descartar la vaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia