Societat

Nou servei a Figueres de psicoteràpia per a nens derivats de Serveis Socials

L’ha creat l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal i va dirigit a mainada de 6 a 12 anys

Se’ls vol ajudar a millorar l’autoestima i a rebaixar el patiment

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà posa en marxa el Servei d’Atenció Psicoterapèutica Infantil (SAPI), que pretén atendre infants de 6 a 12 anys, provinents dels Serveis Socials, l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) o el Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE), que presenten algun tipus de malestar emocional

El SAPI té com a objectiu que, mitjançant un procés psicoterapèutic, es pugui rebaixar el nivell de patiment del nen i ajudar-lo a desenvolupar capacitats que reforcin la seva autoestima. El servei ha estat ideat pel servei de Benestar Social de l’ens comarcal i el du a terme una psicòloga de la mateixa àrea.

Està dirigit als infants, però el servei atendrà també els responsables d’aquesta mainada, siguin o no els seus progenitors, per ajudar-los a comprendre el procés psicoterapèutic pel qual passarà l’infant i entendre el malestar del seu fill o filla. El servei, que es va posar en marxa l’octubre passat, es desenvolupa en tres fases. En el període de diagnòstic la professional fa entrevistes amb els responsables del nen per entendre la demanda i la situació problemàtica, i amb l’infant per definir si el SAPI pot ser beneficiós per a ell o si s’ha de derivar a un altre recurs assistencial.

La fase de tractament té una freqüència setmanal i una durada de fins a dos anys. L’etapa de tancament es dona quan la simptomatologia present a l’inici del tractament ha disminuït o desaparegut i quan el focus sobre el qual s’ha centrat la intervenció ha pogut ser treballat suficientment, de manera que l’infant és més competent per fer front a les seves dificultats i presenta un menor malestar emocional.

La presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez, destaca del SAPI que és un servei “pioner”, que posa el focus en una franja d’edat que “tot sovint queda al marge de les iniciatives en enfocar-se molts cops a l’adolescència”.

El conseller comarcal delegat de Benestar Social, Àlex Hernández, explica que “així com els adults tenim la capacitat de poder expressar el nostre malestar i posar paraules quan ens trobem davant d’una situació que ens afecta o identificar allò que no ens aporta benestar, els infants, senzillament, expressen el malestar a través de la seva conducta”. Malgrat que aquest servei va ser ideat abans de la crisi sanitària de la Covid-19, Martínez assegura que “ara més que mai és necessari un servei com aquest”.

LA FRASE

El servei es va idear abans de la Covid-19, però ara és més necessari que mai
Sònia Martínez
PRESIDENTA DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT EMPORDÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES