Societat

Eulàlia Lluch: “La gent continua recordant el pare”

El PSC reivindica en un acte a Olot el llegat d’Ernest Lluch amb motiu del 20è aniversari de la seva mort

El tarannà dialogant o el catalanisme integrador són alguns dels valors d’Ernest Lluch, que, vint anys després del seu assassinat, el PSC reivindica com una herència que vol mantenir. És una afirmació que se sent en cada aniversari de la desaparició de Lluch, però precisament això és el que la fa especialment significativa perquè vol dir que el llegat de Lluch no s’ha diluït amb el pas del temps. Davant del conjunt escultòric que el recorda a Olot, ahir al vespre una representació del PSC de la demarcació, bàsicament garrotxina, li va retre homenatge.

Parlaments

Albert Bramon, subdelegat del govern estatal a Girona, va posar l’accent en els lligams que Lluch va mantenir amb la comarca; Sílvia Paneque, portaveu del PSC a l’Ajuntament de Girona, va glosar-ne les facetes de ministre de Sanitat, de professor universitari, de persona dialogant i de defensor d’una Catalunya diversa; l’exregidor de l’Ajuntament d’Olot i metge, Toni Agustí, va destacar la transcendència de la llei de sanitat del 1986, impulsada per Lluch, i la primera secretària del PSC de la Garrotxa, Marina Alegre, es va preguntar què en pensaria ell, de les retallades i la falta de recursos de la sanitat a Catalunya.

Eulàlia Lluch, filla de l’homenatjat, va assenyalar que els actes com aquell –“heu vingut perquè heu volgut, no pas per obligació”– són els que li agradaven, al seu pare. També va evocar les estades a Maià quan hi havia vacances i la tirada que el seu pare tenia cap a Olot. Eulàlia Lluch va admetre que havia pensat que aquest cop l’aniversari passaria desapercebut perquè el país té altres coses en què pensar i que l’ha sorprès agradablement la gran quantitat d’articles i reportatges que aquests dies s’estan publicant: “La gent el continua recordant.”

LA FRASE

Aquests petits homenatges són els més sentits; al meu pare li agradarien
Eulàlia Lluch
FILLA D’ERNEST LLUCH

Una llibreta al cementiri de Maià

El cementiri de Maià de Montcal, on està enterrat Ernest Lluch, és on el PSC li ret homenatge en els aniversaris del seu assassinat. A causa de la pandèmia, aquest any no s’ha pogut complir la tradició, però tot i així hi ha força gent que aquests dies “el va a veure” al cementiri, va dir ahir la seva filla Eulàlia.

Per primer cop, aquest any els visitants hi troben una llibreta en què poden deixar escrits missatges i reflexions, va explicar. “De Maià mateix hi està anant poca gent, però sí que n’hi van de molts altres pobles de la Garrotxa”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona