Societat

Clam al carrer contra els desnonaments

Un miler de persones es manifesten perquè s’aturin

Alguns manifestants trenquen vidres i fan pintades

Un miler de persones van sortir al carrer per reclamar que s’aturin els desnonaments a la ciutat. La convocatòria, organitzada per entitats i partits propers a l’esquerra independentista, donava suport als col·lectius afectats pel desallotjament aquesta setmana de la casa Buenos Aires de Vallvidrera i a la família amb tres menors de Nou Barris. Els concentrats van llegir un manifest per denunciar els més de 800 desallotjaments que s’han executat a Barcelona des de mitjan setembre i van avisar que no en “toleraran cap més”. Els manifestants van encendre bengales i petards, cridant proclames anticapitalistes mentre enfilaven Via Laietana i avançaven de manera pacífica darrere una pancarta en què es podia llegir “Aturem els desnonaments”. La comitiva va arribar fins a la plaça Sant Jaume, on hi havia controls d’accés després dels aldarulls de la nit anterior i on s’havia convocat una altra concentració per la gestió de la pandèmia. Alguns dels manifestants van accedir a la plaça de Sant Miquel, on es van rebentar els vidres de la façana de l’ajuntament. També hi van fer la pintada “Ocupa tu també!” i van aprofitar el material d’una obra propera per cremar palets i fer barricades amb tanques metàl·liques quan la manifestació ja havia estat desconvocada. En altres pintades, com la de la façana gòtica de l’ajuntament, es podia llegir “No són desnonaments, és la guerra contra els pobres”.

Els moments de més tensió es van viure quan la policia va entrar a dispersar la plaça i les corredisses i els enfrontaments amb la policia es van traslladar pels carrers del Gòtic. Les furgonetes dels antiavalots i l’helicòpter va sobrevolar la zona fins que es van dispersar els concentrats. Els Mossos van detenir un dels manifestants durant els enfrontaments, en què alguns concentrats llançaven pedres contra la línia policial.

Segona nit d’incidents i la plaça Sant Jaume, blindada

L’endemà de la protesta a la qual es van vincular grups d’extrema dreta i que va acabar amb aldarulls molt violents, els accessos a la plaça Sant Jaume havien estat blindats ahir pels cossos policials per evitar nous enfrontaments, que divendres a la nit acabaven amb catorze detinguts, dos dels quals menors, i amb una trentena de ferits lleus, 23 dels quals són policies. A les sis de la tarda d’ahir, es tancava la Via Laietana i feien controls d’accés als vianants que anaven a la plaça Sant Jaume. Alguns dels manifestants que venien des de la plaça de la Catedral eren escorcollats per accedir-hi. Tot i això, per segona nit consecutiva es produïen aldarulls, molt menys greus, i aquest cop concentrats a la plaça de Sant Miquel, on es va fer la trencadissa de vidres i el llançament de pedres a la policia. Els Mossos d’Esquadra reconeixien ahir que els incidents que van tenir lloc divendres a la nit els van agafar desprevinguts per la violència que van exercir “grups radicals” que es van infiltrar entre els manifestants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona