Societat

Mataró construirà el 2021 el futur parc d’economia circular

La primera fase compta amb un pressupost de 6,5 milions

Els primers treballs arrenquen aquesta tardor

El futur parc d’economia circular de Mataró és més a prop. El Consorci per al Tractament de Residus ha aprovat ja la construcció de la primera fase –el pressupost és de 6,5 milions– i els treballs d’adequació dels terrenys es faran a l’octubre. Després, es preveu que durant el primer trimestre de 2021 arrenquin les obres. Un dels bucs insígnia d’aquesta primera fase del projecte serà l’Espai Refer, que oferirà serveis gratuïts a la ciutadania pensats en la reducció de residus i la reparació, preparació i reutilització de tot tipus d’objectes. El president del consorci i alcalde de Mataró, David Bote, assegura que es tracta d’un “projecte singular per convertir Mataró en referent de l’economia circular”.

L’espai inclourà un servei d’assessorament en diferents matèries (informàtica i aparells electrònics, fusteria i mobiliari, bicicletes, tèxtil o bricolatge domèstic), un espai d’intercanvi, botiga de productes de segona ma, horts social, botiga de ferralla o una ’biblioteca de les coses’.

“És un equipament social on els veïns podran venir a fer diferents activitats relacionades amb l’economia circular i la sostenibilitat”, ha detallat Bote. En futures fases, a més, es donarà també cabuda a usos privats perquè diferents iniciatives, empreses o cooperatives s’hi puguin instal·lar per donar una segona vida a diferents materials.

L’alcalde en destaca també el projecte arquitectònic i assegura que “donarà visibilitat” al polígon industrial de la zona nord de la ciutat. A més, en la construcció de l’edifici es tindrà en compte la gestió energètica, el control del cicle de l’aigua, la selecció dels materials i el foment de la biodiversitat ambiental.

Un parc connectat amb la història

El parc de l’economia circular s’ubicarà al polígon de Mata-Rocafonda, als antics terrenys de la Cooperativa Obrera Cristalleries de Mataró. La planta va tancar fa més d’una dècada i el projecte constructiu també vol tenir en compte el passat del solar. Per ‘connectar’ amb la seva pròpia història, s’aprofitaran els àrids de vidre esmicolat que s’acumulen a la parcel·la per a la coloració dels paviments interiors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona
medi ambient

La Paeria avança la campanya de control de mosquits a Lleida

LLEIDA
municipal

Reus distingeix Carme Saldaña i la Confraria Jesús de l’Amargura

REUS
medi ambient

Solsona consumeix massa aigua i també tanca dutxes esportives

SOLSONA
EDUCACIÓ

Projecte innovador europeu amb l’escola Carme Auguet i la UdG

girona