Societat

Palafrugell prohibeix guardar lloc a les platges

Blinden els accessos a peu a cala Bona, a Blanes, a causa de l’alta afluència

L’Ajuntament de Palafrugell ha prohibit l’ús de tovalloles i altres estris a la platja per reservar espai. La disposició també especifica que qualsevol objecte, tovallola o estri de platja, que estigui més de mitja hora a la zona de bany sense la persona propietària serà intervinguda i custodiada per al seu posterior retorn. Segons Josep Piferrer, l’alcalde de Palafrugell, “aquesta nova normativa sorgeix arran de les restriccions d’ocupació de les platges i per evitar problemàtiques com les que han sorgit en els darrers dies, quan alguns banyistes ocupaven espai durant molta estona sense ser a la platja. L’objectiu és garantir i limitar l’ús privat de l’espai públic i assegurar una rotació efectiva, per tal que el màxim de gent pugui gaudir de les platges del municipi”.

Aquesta normativa, que va entrar en vigor ahir, s’aplica a tots els nuclis costaners de Palafrugell: Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu. Per tal d’informar d’aquesta novetat als banyistes, es col·locaran panells informatius a totes les platges.

La norma s’afegeix a les altres mesures aplicades a les platges per prevenir la propagació de la Covid-19, com són la limitació de capacitat, la distància entre tovalloles i l’ús de mascareta. Un equip d’agents cívics, amb el suport de la policia local, vetlla pel seu compliment.

Solucions a la cala Bona

A Blanes, l’Ajuntament ha blindat tots els camins a peu per accedir a la cala Bona per evitar l’excés de gent. Des del 28 de juny que s’han hagut de tancar els accessos a aquesta cala cada cap de setmana, però ara l’Ajuntament ha decidit de fer-ho de manera permanent perquè s’hi ha accentuat l’afluència i també entre setmana es formen cues de gent que espera que quedi un lloc lliure per accedir a la cala, que queda plena a partir de 2/4 de 10 del matí. Entre dijous i ahir es van arranjar els detalls logístics que calia per posar en marxa l’operació, coordinada per Protecció Civil i la policia local de Blanes.

Per controlar l’accés, s’han instal·lat tanques metàl·liques de dos metres d’alçària amb bases de formigó que impedeixen el pas en quatre punts principals. L’únic accés a peu obert és des de la plaça del Quillat, on s’informa sobre el tancament per regular l’ocupació. Les persones que arribin a l’accés principal hauran d’esperar que els agents ciutadans de Protecció Civil els diguin on es poden instal·lar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona