Societat

El 56% dels europeus aposta per incrementar el pressupost de la UE per superar la crisi de la covid-19

El 46% dels ciutadans estan insatisfets amb la resposta de la UE a la pandèmia, amb Espanya entre els primers

El 56% dels ciutadans europeus aposta per incrementar el pressupost de la Unió Europea (UE) per superar la crisi causada per la covid-19. Segons una enquesta de l’Eurocambra, el 56% dels europeus creu que la UE hauria de tenir més recursos financers per fer front a les conseqüències de la crisi, mentre que el 30% considera que l’actual pressupost ja és suficient. L’enquesta indica que els ciutadans de 20 estats membres estan a favor que la UE augmenti el pressupost, en 15 d’ells per àmplia majoria. Els ciutadans de Grècia, Xipre, Portugal i Espanya són els que més a favor estan d’augmentar els recursos financers de la UE, mentre que els de Dinamarca, Suècia, els Països Baixos i Finlàndia són els que s’hi mostren més en contra.

Segons l’enquesta de l’Eurocambra, el 46% dels europeus no estan satisfets amb la resposta de la UE a la pandèmia, una xifra que redueix en sis punts la insatisfacció ciutadana expressada en l’enquesta feta entre l’abril i el maig. Així, el 49% dels enquestats sí que estan satisfets amb la resposta de la UE a la crisi, amb un augment de sis punts respecte a l’enquesta anterior.

Els ciutadans d’Itàlia, Àustria, Grècia, Luxemburg i Espanya són els que més insatisfets estan amb la resposta europea a la crisi. Malgrat que els ciutadans de l’Estat són els cinquens que més insatisfets estan, la satisfacció augmenta en 15 punts respecte a l’enquesta anterior, cosa que situa els ciutadans espanyols com els que més han augmentat la satisfacció sobre la resposta de la UE a la pandèmia en les darreres setmanes.

D’altra banda, el 53% dels enquestats no estan satisfets amb la solidaritat entre estats durant la pandèmia, mentre que el 39% sí que ho està. Augmenta així cinc punts la satisfacció pel que fa a la solidaritat europea respecte a l’enquesta anterior, amb increments en la majoria dels estats.

A Portugal i Espanya és on més augmenta la satisfacció pel que fa a la solidaritat europea, malgrat que Espanya és el quart estat on més insatisfacció hi ha respecte a la solidaritat entre estats expressada durant la crisi.

A més, el 68% dels enquestats creu que la UE hauria de tenir més competències per fer front a crisis com la covid-19, mentre que el 23% defensa que no. Es tracta de xifres similars a les de la darrera enquesta.

Pel que fa a on s’han de destinar els recursos europeus, els enquestats consideren que la prioritat és invertir en salut pública, seguida d’inversions en la recuperació econòmica, en ocupació i canvi climàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró