Societat

Consum

Adeu a les anelles de plàstic

Un embalatge de cartró 100% biodegradable substituirà les anelles de les cerveses d’Estrella Damm en una iniciativa que finalitzarà aquest any

Torna la campanya ‘Mediterràniament’, amb el nou episodi ‘Compromís’

A finals de juliol, Estrella Damm començarà a substituir les anelles de plàstic de les seves llaunes per unes altres de cartró 100% biodegradable. Aquest és el missatge final d’Acte III-Compromís, la nova campanya de Mediterràniament, que torna amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de protegir el mar Mediterrani. La campanya representa, a través d’una coreografia interpretada per 24 ballarins, com, treballant de manera col·laborativa i amb un objectiu comú, es pot protegir el planeta. Compromís dona continuïtat al missatge que la marca va llançar a través de les seves campanyes Ànima i Amants el 2019, que tenien com a objectiu donar visibilitat a la problemàtica ambiental que pateix el Mediterrani. Una continuïtat que també és la música que acompanya aquest tercer acte, escrita novament per Joan Dausà i interpretada, en aquesta ocasió, per Magalí Sare, amb la tornada “Hi ha d’haver una altra manera de viure”, que actua de fil conductor entre les tres campanyes. La peça és una idea original d’Oriol Villar, realitzada per Nacho Gayán.

Eliminació de les anelles de plàstic el 2020

El 2019 la marca va posar en marxa un projecte pioner en el sector cerveser per eliminar les anelles de plàstic dels paquets de llaunes de cervesa. Una iniciativa que culminarà aquest 2020 i que suposarà la reducció de més de 260 tones de plàstic a l’any, l’equivalent a gairebé 89 milions d’unitats d’anelles de plàstic.

El nou format d’agrupació de llaunes es realitza a través del sistema LatCub®, que permet agrupar-les amb un embalatge de cartró 100% biodegradable, fabricat al 100% amb fibres procedents d’arbres gestionats de manera sostenible.

L’any passat es van iniciar les proves d’aquest nou sistema en tres cadenes de supermercats. La crisi sanitària derivada de la Covid-19 va paralitzar-ne l’expansió però ara la marca ho reactiva, i haurà substituït el 100% de les anelles de plàstic. A més, Estrella Damm vol substituir per cartró els plàstics decorats que envolten les llaunes, i es compromet a eliminar-los el 2021. Actualment, el 65% dels seus envasos són reutilitzables i el 100%, reciclables, i ha instal·lat 349 punts al llarg del litoral mediterrani per fomentar el reciclatge de llaunes. També, la marca reintrodueix a la cadena de valor el 97% dels residus que genera en la seva planta de producció, així com el 100% del bagàs resultant del procés de cocció del malt d’ordi i l’arròs durant el procés d’elaboració de cervesa, que destina com a aliment per a vaques a les desenes de granges amb què col·labora. D’altra banda, la marca s’ha centrat a impulsar l’eficiència energètica i hídrica en les seves instal·lacions, on el 100% de l’energia elèctrica disposa de certificat d’origen verd.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona