Societat

Bargalló emplaça els empresaris a cedir espais per a les escoles

El conseller d’Educació explica que dimecres es va reunir amb la Cambra de Barcelona

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha emplaçat els empresaris a cedir espais per a les escoles. En la sessió de control al Govern, en què Cs, CatECP i CUP-CC li han reclamat concreció sobre els plans de cara al pròxim curs, Bargalló ha explicat que el Govern “pivotarà” la recerca d’espais però ha avisat que caldrà que tothom “ajudi”. Així, ha dit que dimecres es va reunir amb la Cambra de Comerç de Barcelona i va expressar al món empresarial, “que deu tenir espais, que els cedeixin”. “Hem d’aconseguir-ho, i no direm a una escola que vagi a buscar-los”, ha insistit. “Hem estat capaços d’aconseguir més UCI i més llits hospitalaris, hem de ser capaços de trobar més espais per a l’educació”, ha argumentat.

El conseller ha descartat donar, per ara, cap xifra sobre quant professorat caldrà de cara al setembre, i ha instat a esperar que acabi la preinscripció per a poder valorar les necessitats d’acord amb els alumnes que hi haurà. Bargalló també ha dit que cal mesures de conciliació, però creu que la primera és el permís retribuït que el Govern ha demanat a l’executiu espanyol.

Bargalló es reunirà amb els grups parlamentaris divendres

El conseller també ha explicat que divendres es trobarà amb els grups parlamentaris per abordar una anàlisi de la situació i “començar a diagnosticar les incerteses”. S’ha reafirmat, doncs, en aconseguir el “màxim consens” i ha garantit que el departament “posarà sempre per davant l’interès de l’alumne, que té dret a l’educació en situació d’emergència”.

Cinc sindicats demanen la dimissió de Bargalló i fan una crida a no obrir els centres si no hi ha seguretat

Reclamen que es reconsideri el pla presentat pel conseller dimecres
ACN

Els sindicats USTEC·STEs, Intersindical CSC, ASPEPC·SPS, UGT i CGT han emès un comunicat conjunt demanant la dimissió del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i fent una crida a les direccions i al conjunt de la comunitat educativa a no obrir els centres sense tenir garantides les condicions de seguretat. A parer seu, és “totalment irresponsable” la tornada als centres educatius de part de l’alumnat en aquestes condicions, com també ho és, diuen, no haver negociat el pla de reobertura amb sindicats i comunitat educativa.

Per tot plegat demanen que es reconsideri el pla de reobertura i que Bargalló marxi, “perquè ha demostrat que ni escolta els treballadors, ni els seus representants, ni escolta els seus propis serveis de prevenció”.

Segons els sindicats, el conseller “deriva totes les responsabilitats en les direccions, el professorat i el personal d’atenció educativa”. La “incapacitat de negociació” del Departament d’Educació, avisen, “deixa en vulnerabilitat” els treballadors, els alumnes i la salut pública en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES