Societat

L’alerta per la Covid, últim entrebanc en el cas del Palau

L’entrada a presó dels condemnats s’ajorna i es fixa el 25 de juny com a data límit

S’activa l’embargament de CDC

Final amb pròrroga. Els tres principals condemnats pel cas de l’espoli del Palau de la Musica i de finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) no evitaran el seu ingrés a presó, però sí que han guanyat una mica de temps abans que aquest no es faci efectiu. La secció desena de l’Audiència de Barcelona va fer pública ahir una resolució en què desestima els arguments dels que havien sol·licitat l’ajornament de l’aplicació de la sentència i dona de termini fins al 25 de juny perquè Fèlix Millet, Jordi Montull i Daniel Osàcar ingressin a la presó.

La resolució deixa clar que l’edat dels condemnats, 84 anys Millet i Osàcar, i 77 Montull, no és impediment per ingressar a la presó, però sí que la té en compte, així com el delicat estat de salut de tots tres, per considerar que davant l’actual emergència sanitària, i el risc de contagi per a persones d’edat avançada és procedent esperar a fer efectiu l’ingrés en un centre penitenciari quan el país entri en situació de fase 3 de la desescalada, i marca el 25 de juny com a data límit per consumar aquest fet. Per justificar aquesta demora, el tribunal recorda que els condemnats tenen dipositades fiances de 400.000 euros –Millet i Montull– i que han comparegut sempre davant de la justícia quan se’ls ha requerit.

Van ser les defenses de Jordi Montull i Daniel Osàcar les que van demanar que la condemna s’ajornés per la qüestió de la Covid-19. El tribunal, després d’estudiar la documentació mèdica aportada pels condemnats, arriba a la conclusió que cap d’ells pateix una patologia prou greu per no haver de complir la pena de presó. El tribunal recorda que només “patologies molt greus i incurables” són motiu per evitar l’ingrés a la presó, però afegeix que serà després l’administració penitenciària la que, en funció de l’estat de salut dels condemnats, decidirà sobre la seva qualificació, emplaçament i grau penitenciari.

Millet no ha presentat cap petició per suspendre l’aplicació de la condemna per motius de salut, tot i el seu precari estat. Ara té tres dies per fer-ho, dins el temps de recurs

L’execució de la sentència deixa la porta oberta al fet que, finalment, Gemma Montull eviti l’ingrés a presó, tal com va pactar amb la fiscalia, perquè tot i sumar quatre anys de presó, cap de les condemnes no supera els dos anys. Així ho demanarà el seu advocat.

Amb la resolució feta pública ahir, l’Audiència de Barcelona també engega el mecanisme per fer efectiu el decomís de 6,6 milions d’euros de Convergència Democràtica de Catalunya, formació política que avui es redueix a una simple gestora i que està en procés de concurs de creditors. Per assegurar el pagament, la justícia ja havia embargat les antigues seus del partit i ara es procedirà a fer una auditoria d’aquests bens per ajustar el seu valor real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona

El PSSJD investiga l'ús de substàncies piscodèliques contra la depressió resistent

Sant Boi de Llobregat
SANT PERE PESCADOR

Insten l’Estat a expropiar el sòl privat a la gola del riu Fluvià

SANT PERE PESCADOR
TORROELLA DE MONTGRÍ

Conflicte perquè la guingueta de Mas Pinell serà del Delfín Verde

TORROELLA DE MONTGRÍ
Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna
URBANISME

Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna

SANTA SUSANNA

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès