Societat

No es permetrà la mobilitat fora del municipi en la fase I

Buch ho aclareix després de consultar-ho per escrit a l’Estat

L’Ebre confia en l’obertura de la frontera amb el Camp

La prohibició general de sortir del municipi continuarà vigent durant la fase I de la desescalada, i només s’aixecarà a partir de la fase II. Així ho va assegurar ahir el conseller d’Interior, Miquel Buch, tot remetent-se a la resposta que va rebre a l’aclariment que va demanar per escrit al govern de l’Estat. “No es preveu un canvi en la mobilitat encara que estiguem en fase I, així que no es preveu que es pugui sortir dels municipis; això és en la fase II”, va assegurar ahir al migdia en l’habitual conferència de premsa diària. Aquesta prohibició no quedava gens clara en les instruccions que va explicar el govern espanyol en anunciar les fases, quan havia donat a entendre que sí que estaria permesa des del principi la mobilitat dins d’una mateixa província o, en aquest cas, regió sanitària. Al BOE de diumenge passat que anuncia les condicions de la fase I per a les Illes on ja està vigent aquesta setmana, però, tot just s’indica que es permetrà l’ús de vehicles privats, limitat a un conductor i com a molt un passatger als seients del darrere, si no és que els ocupants resideixin en un mateix habitatge. Però en cap moment delimita l’espai per on aquests vehicles es podran moure, ni si es permetran nous motius per fer-ho, més enllà dels essencials assenyalats fins ara (bàsicament per feina, compres de primera necessitat o per altres raons justificades o de força major). “Genera moltes confusions el que diu Madrid, així que hem d’anar a l’escrit, que només parla de mobilitat dins de la regió sanitària a partir de la fase II”, aclaria el conseller, que assegura que ara el seu departament n’informarà les autoritats al territori, i especialment les de les tres regions sanitàries que dilluns entraran en aquesta fase (Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu i Aran). En la fase II el govern espanyol ja va assegurar explícitament que hi podrà haver mobilitat dins d’una mateixa regió per altres motius, com ara anar a la segona residència.

Relacions Ebre i Camp

Precisament, des de la Cambra de Comerç de Tortosa es reconeixia ahir que l’esperança és recuperar com més aviat millor la mobilitat entre la regió i el Camp de Tarragona. El gerent de la Cambra, Francesc Minguell, recorda que l’Ebre va demanar ser la primera regió a sortir del confinament perquè s’hi pot mantenir “l’equilibri” entre salut pública i represa econòmica: “Coincidim que l’altra regió que va a la mateixa velocitat és el Camp i permetre-hi la mobilitat seria una manera de moure indústria, turisme, comerç, formació, etc.” La Cambra treballa per retornar a la “normalitat” aquest mes, hi afegeix, tot i avisar que caldria garantir la realització massiva de tests. Molts restaurants que fan la temporada de Setmana Santa a l’11 de setembre ja la donen per perduda i l’esperança és que l’Ebre es confirmi com la destinació preferent dels catalans que indica, segons ell, una enquesta recent de la Diputació sobre la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Llagostera habilita un espai per al dol perinatal al cementiri

LLAGOSTERA
medi ambient

Reclamen més control de la contaminació al Camp d Tarragona

TARRAGONA
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona