Societat

Òmnium “assumeix” Llibreries Obertes i canvia el sistema de retribució als llibreters

Les llibreries rebran de forma immediata el 100% del que genera la venda del llibre

Òmnium Cultural se suma a la plataforma Llibreries Obertes de suport als llibreters durant el confinament, i n’”assumeix” el lideratge a les portes de Sant Jordi. L’entrada de l’entitat porta dos canvis al sistema de venda online impulsat pel grup Som i l’agència Mortensen. A partir d’ara, els llibreters ingressaran el 100% del benefici de la venda d’un llibre en el moment mateix de la compra digital –fins ara era el 50%-, i no hauran d’esperar a la recollida física per rebre la resta. Segons calcula Òmnium, les llibreries ingressaran mig milió d’euros d’ara fins al 23 d’abril. L’altra novetat és l’arrodoniment opcional solidari del preu dels llibres, els beneficis del qual es destinaran a projectes socials d’emergència del coronavirus.

Llibreries Obertes agafa així un tarannà més solidari. Al web es poden trobar més de 7.000 novetats del 2019 i 2020 de més de 500 editorials. El repte era originalment vendre 30.000 llibres.

Davant de la disminució important d’ingressos que ha suposat el tancament de llibreries, Òmnium convida la ciutadania a no deixar de regalar llibres aquesta diada de Sant Jordi i, d’aquesta manera, “aportar una injecció de liquiditat directa als llibreters dels Països Catalans”. “La cultura és imprescindible per recuperar-nos d’aquesta crisi”, assegura el president d’Òmnium a la presó, Jordi Cuixart, “assumim col·lectivament la responsabilitat d’enfortir les llibreries, una de les millors maneres de mantenir l’esperit crític i viure en societats lliures i dignes”.

També el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha destacat la importància “d’iniciatives solidàries com Llibreries Obertes, que suposarà una injecció de liquiditat directa i importantíssima per als llibreters”. “Volem que les llibreries tornin a obrir i, per això, malgrat les adversitats, aquest Sant Jordi fem una crida a regalar llibres, com fem cada any, per seguir construint un futur compartit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva