Societat

Creu Roja porta compres i àpats a 2.400 gironins

L’entitat té 192 voluntaris i ha rebut més de 60 peticions noves de famílies

D’ençà de l’estat d’alarma, Creu Roja Girona ja ha rebut peticions de més de 60 famílies de la demarcació per poder comprar aliments bàsics. Els 192 voluntaris de la Creu Roja a les comarques gironines són, en molts casos, el suport emocional i l’ajuda en el dia a dia durant el confinament per la Covid-19. Arreu de les comarques gironines, també en col·laboració amb els ajuntaments, porten càterings a domicili o fan la compra per a 2.396 usuaris, bé sigui anant al supermercat, bé sigui portant-los medicaments de la farmàcia. “Depèn de la realitat de cada lloc, però allà on es fa més el servei d’àpats és a la Garrotxa i en municipis com per exemple Palamós, Palafrugell, Blanes i Ripoll”, explica el coordinador de Creu Roja a Girona, Jordi Martori, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies.

En paral·lel, també han fet fins a 5.525 trucades a col·lectius vulnerables (la majoria, gent gran que viu sola o té problemes de mobilitat). Martori explica que ara començaran una “segona agenda” de trucades a aquells usuaris a qui la crisi del coronavirus ha deixat sense ingressos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia