Societat

Mossos i policies locals faran 500 controls de mobilitat per Setmana Santa

Els Mossos han aixecat prop de 1.800 actes per desobeir el confinament a les Terres de l’Ebre des del 14 de març

Prop de 2.000 agents dels Mossos d’Esquadra i de les policies locals es desplegaran entre aquest dijous i dilluns que ve, coincidint amb la Setmana Santa a Catalunya, per instal·lar 500 controls a la xarxa viària per evitar desplaçaments a segones residències en aquests dies festius.

Així ho ha anunciat en una roda de premsa telemàtica el conseller d’Interior, Miquel Buch, que ha insistit que està prohibit circular si no és pels motius justificats en el decret d’alarma pel coronavirus i ha advertit que tant els Mossos com les policies locals vetllaran perquè els que vagin a les segones residències “tornin a casa amb la sanció corresponent”.

Els controls, tant a vies principals com a secundàries, començaran avui a partir de les 15.00 hores, en el marc d’una “operació de no sortida de Setmana Santa”, segons Buch, a causa de les restriccions de mobilitat imposades per evitar l’expansió del coronavirus.

El conseller també s’ha referit a la tradició a Catalunya de comprar la “mona” de Pasqua i ha afirmat que es pot anar a buscar a les pastisseries però no acudir a casa dels fillols per lliurar-les, com és habitual.

Buch ha assegurat que ell pensa comprar la “mona” de Pasqua, però ha precisat que no la lliurarà al seu fillol personalment, sinó que buscarà altres vies. “L’any que ve ja ho farem”, ha indicat el conseller, que ha recomanat que es busquin solucions per al lliurament a través de les pastisseries.

El conseller ha assegurat que els catalans estan “fent bé” el confinament, però ha advertit que potser algú “s’està relaxant” a causa de la sensació d’una “falsa normalitat”.

Per aquest motiu, ha insistit en demanar que només es surti al carrer per motius de força major i sempre amb guants, mascareta -o un protector-, mantenint una distància mínima d’un metre i mig amb altres persones i amb una higiene permanent de les mans.

Només a les Terres de l’Ebre, els Mossos d’Esquadra han aixecat 1.780 denúncies administratives a persones que incomplien el confinament. La majoria són ciutadans que es movien dins dels seus municipis sense justificació però també per desplaçaments pel corredor del litoral. A més a més, s’han detingut 21 persones per resistència –per reiteració dels fets– o atemptats a l’autoritat quan se’ls notificava la sanció. Vicenç Lleonart, intendent en cap de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre, ha negat que s’hagi detectat un gran volum de desplaçament a segones residències de l’Ebre durant l’estat d’alarma. Malgrat tot, es preveu intensificar els controls per evitar desplaçaments a segones residències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà