Societat

El Banc dels Aliments en reparteix 52 tones durant el confinament a Girona

L’entitat ha fet front a la urgència abastint les persones sense sostre acollides al pavelló de Palau II de Girona

Destaca el menjar i el material que han rebut d’hotels, restaurants i col·legis tancats temporalment

El Banc dels Aliments de Girona ha repartit un total de 52.000 quilos de queviures i productes d’higiene de primera necessitat des de l’inici del confinament, decretat el 14 de març com una de les mesures de l’estat d’alarma. “Tot continua funcionant”, assegura el president de l’entitat, Frederic Gómez, que també va destacar les donacions d’aliments que han rebut dels hotels, restaurants i col·legis tancats temporalment. Perquè puguin seguir sortint els lots cada setmana, una desena de voluntaris treballen cada dia al magatzem, situat al barri gironí de Vila-roja, amb el material de prevenció recomanat –mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic–, que ha cedit l’empresa banyolina Embotits Sarquella.

El president Frederic Gómez assenyala que les furgonetes que transporten els aliments no han tingut problemes. “Quan troben un control, en veure que són del Banc dels Aliments, ja no les paren”, va assenyalar. Tampoc un dels voluntaris, Ignasi Colina, que fa tres anys que hi col·labora, ha tingut problemes per al desplaçament des de Vidreres. “De moment no m’he trobat cap control ni m’han aturat, ni a l’anada ni a la tornada, però ja porto el document per justificar el desplaçament”, explica Ignasi Colina. D’altra banda, els voluntaris del Banc dels Aliments que superen els 65 anys, situats dins de la franja d’edat de risc, treballen i fan gestions des de casa.

Durant les primeres setmanes de confinament van sorgir noves necessitats d’abastiment d’alguns ajuntaments, com el consistori de Cadaqués o a Girona. “Un lloc on estem abastint és el pavelló de Palau II, amb una capacitat per a 80 persones, on acullen els sensesostre”, va explicar Gómez en referència a les instal·lacions que els treballadors municipals de l’Ajuntament de Girona i Protecció Civil han habilitat per a les persones sense llar durant l’emergència sanitària del coronavirus.

Donacions via web

Per facilitar les donacions en el context actual de restriccions de circulació, hi ha la possibilitat de fer aportacions econòmiques des del web del Banc dels Aliments, ja sigui a través de transferència al compte corrent de l’entitat o bé donació d’aliments en línia amb possibilitat de lots de 10, 25 i 50 euros o de l’import que es desitgi. Gómez assegura que hi ha fons suficients per donar resposta a totes les necessitats, ja que els centres de distribució –i les més de 80 entitats benèfiques que proporcionen els productes a les persones que ho necessiten– encara disposen de part dels 332.647 quilos d’aliments que van rebre la primera quinzena de març del programa de la Unió Europea per a les persones desafavorides.

Allargar el confinament

El president del Banc dels Aliments, Frederic Gómez, va alertar d’un eventual “problema” si el confinament s’allarga, ja que es necessitarà “tornar a omplir els prestatges del magatzem, que s’estan buidant amb bastanta rapidesa”. En aquest sentit, aquesta entitat ja està destinant les donacions econòmiques rebudes a la compra d’aliments bàsics i infantils, així com l’aportació que han fet recentment les penyes del Barça.

LES FRASES

Vinc de Vidreres i no m’han aturat. Porto el document del Banc per justificar el desplaçament
Ignasi Colina
VOLUNTARI. FA TRES ANYS que COL·lABORA AMB EL BANC

LA XIFRA

Un lloc que estem abastint és el pavelló de Palau II, amb capacitat per a 80 persones
Frederic Gómez
PRESIDENT DEL BANC DELS ALIMENTS DE GIRONA
332.647
quilos
d’aliments van rebre la primera quinzena de març del programa de la UE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona