Societat

Europa supera els 630.000 contagis de coronavirus i les 55.000 defuncions

L’Estat espanyol és el territori de la UE amb més casos confirmats de Covid-19 i Itàlia el país amb més víctimes mortals

Dos terços dels morts són homes i un 95 % tenien més de 65 anys

Europa supera els 630.000 contagis del coronavirus SARS CoV-2 (Covid-19) i les 55.000 morts, segons les últimes dades publicades aquest dimecres pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, en les seves sigles en anglès). En concret, es registren 634.735 positius i 55.826 defuncions.

L’Estat espanyol és el territori amb més casos confirmats de la malaltia, amb 140.510. Aquesta xifra, que no té en compte les últimes actualitzacions de les autoritats espanyoles (que ja situen els contagiats en 146.690), suposa el 22 % del total.

Itàlia és el segon estat amb més casos confirmats, 135.586, i Alemanya, el tercer, amb 103.228. Els segueixen França, amb 78.167; el Regne Unit, que en té 55.242, i Bèlgica que en suma 22.194.

Itàlia (17.127), Espanya (14.555) i França (10.343) són els estats de la Unió Europea amb més defuncions per coronavirus, segons les dades de l’ECDC.

Encara no hem fet el cim

El centre epidemiològic europeu ha alertat que al continent encara no s’ha arribat al cim de la pandèmia de covid-19 “malgrat algunes evidències a Itàlia i Àustria d’una disminució dels casos i les morts”.

A més, l’ECDC ha avisat que aquestes tendències a la baixa s’han d’interpretar “amb precaució”. “És massa aviat per començar a aixecar totes les mesures de distanciament físic”, ha defensat el centre en el seu darrer informe de la situació.

És per això que l’organisme demana als governs europeus que abans d’aixecar qualsevol mesura garanteixin els tests de qualitat a la població i sistemes de control per seguir l’evolució de la pandèmia.

Les autoritats italianes han informat que aquest dimecres s’han aconseguit reduir les morts fins a 542, però s’han sumat 797 contagis més que en les anteriors 24 hores.

Després d’iniciar una tendència a la baixa, l’Estat espanyol ha registrat un repunt en l’increment diari per segon dia consecutiu aquest dimecres.

El Regne Unit ha registrat aquest dimecres la xifra més alta de morts. Se sumen més de 900 en les darreres hores, que eleven el total de víctimes de la Covid-19 a gairebé 8.000. També s’han registrat més de 5.400 contagis en un dia, cosa que eleva a més de 60.000 els positius al Regne Unit.

L’ECDC, a favor de les mascaretes

Malgrat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que no hi ha prou evidències de l’efectivitat de la mesura d’imposar l’ús de mascaretes al conjunt de la població, l’ECDC avala en un informe que el seu ús sigui “considerat” també per a les persones que no tenen símptomes de coronavirus.

L’organisme europeu defensa que el seu ús pot ser “considerat” en llocs on hi ha moltes persones per reduir l’expansió del virus. Amb tot, l’ECDC insisteix que les mascaretes s’han de prioritzar per a treballadors sanitaris.

Homes més grans de 65 anys

Dos terços dels morts amb Covid-19 a Europa són homes i un 95 % tenien més de 65 anys, segons ha detallat aquest dimecres el director de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge. El metge belga ha demanat als europeus que no abaixin la guàrdia davant la pandèmia.

Kluge ha subratllat en roda de premsa que molts dels difunts per la pandèmia tenien problemes de salut previs que es van complicar en encomanar-se de la malaltia. En concret, més del 60 % patien malalties cardiovasculars, un 29 % diabetis i un 21 % malalties renals.

El responsable de l’OMS a Europa ha advertit que malgrat la malaltia sembli afectar amb més gravetat quant més avançada sigui l’edat, la recent defunció d’un menor de cinc anys al Regne Unit i un altre de 12 a Bèlgica amb Covid-19 “mostren que en casos aïllats també pot ser fatal per als nens”.

A Europa, un 40 % dels casos de la malaltia han requerit hospitalització i un 5 % han necessitat cures intensives, ha detallat en una videconferència des de Copenhaguen.

El vell continent concentra prop de la meitat dels casos mundials i set dels deu estats més afectats són al seu territori (Espanya, Itàlia, Alemanya, França, Regne Unit, Turquia i Suïssa). A més, registra majors nivells de letalitat que altres regions, amb dos terços de les morts.

Tot i que l’Estat espanyol, Itàlia o Alemanya apunten a un alentiment en l’increment de nous casos, Kluge ha alertat sobre l’“ascens dramàtic” de positius a Turquia –sobretot a Istanbul–, i també creixen les xifres a Noruega, Ucraïna, Bèlgica o Suècia, entre altres.

En l’actual situació, Kluge considera que “no és el moment de relaxar les mesures sinó de duplicar o triplicar els esforços, amb el suport total de la societat”. “Les dades mostren clarament que encara queda molt en aquesta guerra i que el progrés assolit és extremadament fràgil”. És per això que alerta que “pensar que som a prop de la fi seria perillós”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona