Societat

Controls a tota hora per garantir el confinament

Els Mossos es despleguen a amb patrulles al carrer també en ple dia

Amb els carrers buits de ciutadans, la presència de la policia a Barcelona, i altres ciutats del país, es fa aquests dies més visible que mai i, en alguns casos, ostentosament visible. Els controls dels Mossos d’Esquadra s’organitzen a qualsevol hora, vespre o matí, amb l’objectiu d’interceptar els ciutadans que circulen amb vehicle i comprovar que compleixen els requisits de mobilitat establerts per la normativa que regula l’estat d’alarma decretat pel govern central.

Es tracta de controls molt dinàmics que s’estableixen en un punt de la ciutat durant un temps indeterminat i que després canvien a un altre emplaçament. Així, per exemple, dissabte al vespre dos cotxes patrulla dels Mossos d’Esquadra feien guàrdia a la part baixa de la ronda de Sant Antoni, molt a prop del Paral·lel, i ahir al migdia dues furgonetes de la brigada mòbil filtraven el trànsit de vehicles en direcció al port en una Via Laietana deserta.

Els controls policials tenen com a objectiu primordial assegurar-se que tothom compleix les mesures de confinament, i en cas de trobar un ciutadà que no les respecti se li pot imposar una multa que va dels 600 als 30.000 euros, en funció de la gravetat dels fets. També serveix la vigilància per exercir les funcions de seguretat ciutadana. En aquest sentit, en el control de dissabte al barri de Sant Antoni es tenia especial cura a aturar repartidors de menjar a domicili, ja que s’han produït casos de distribució de drogues de persones que simulen portar menjar.

El desplegament policial als carrers, accessos de Barcelona i carreteres del país ha fet que el trànsit hagi disminuït fins a nivells baixíssims aquest cap de setmana. Segons va informar ahir la conselleria d’Interior, aquest diumenge van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona fins a un 93,3% menys de vehicles que un dia normal en aquestes dates, mentre que hi van entrar un 92,8% menys. El confinament és seguit cada cop per més persones, com ho demostra el fet que, segons les dades de mobilitat d’ahir, van sortir de Barcelona un 25% menys de vehicles que l’últim diumenge de març, mentre que el nombre de vehicles que va entrar a la ciutat es va reduir en un 24,6%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona