Societat

Tu ajudes a canviar la seva història

Posa el focus en diferents realitats de dones amb nom i cognoms que, gràcies a l’acompanyament han aconseguit millorar les seves

vides

Càritas llança per segon any consecutiu la campanya anual de cooperació internacional. Com explica Mª Angeles García, coordinadora de l’Equip de Relació amb Donants i Institucions, “la dimensió universal de la caritat ens ha de portar a reconèixer que les causes de la pobresa són compartides en altres parts de món i que exigeixen respostes locals i globals, en un treball conjunt interrelacionat entre les Càritas nacionals de diferents països “.

Posa el focus en diferents realitats de dones amb nom i cognoms que, gràcies a l’acompanyament i treball realitzat amb Càritas, han aconseguit millorar les seves capacitats, enfortir els seus drets i accedir a una vida més digna.

Una de les experiències és la d’Amina, una dona de 27 anys que viu en un poble del Senegal. “Un dia, al mercat, -explica- una senyora em va explicar que la seva germana havia anat a Càritas i que, gràcies a la formació rebuda, ara té una feina. A l’endemà vaig anar per informar-me i vaig estar parlant amb una persona que em va ensenyar una aula on joves com jo estudiaven amb un professor . Aquesta mateixa persona va visitar a la meva família per parlar-los sobre la meva futura formació. Després d’estudiar i passar un examen, em vaig matricular per ser auxiliar d’infermeria i vaig començar a treballar. Ara m’agradaria seguir estudiant per ser doctora. Sé que ho aconseguiré “.

La història d’Amina es repeteix en els 54 països dels cinc continents on la Confederació Càritas Espanyola dóna suport a 203 projectes de cooperació a el desenvolupament o de resposta a emergències naturals. A través de les Càritas germanes i les seves esglésies locals, és possible dur a terme un treball de lluita contra la pobresa i la desigualtat que no coneix fronteres. “La cooperació internacional de Càritas contribueix a irradiar la caritat i la justícia a tot el món, millorant la qualitat de vida de les persones, lluitant per un món més just i responent a les necessitats dels més empobrits”, assenyala Mª A. García.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona