Societat

Societat

Com voleu que sonin les campanes?

Els veïns de Gombrèn podran opinar sobre la intensitat, els horaris i el toc de l’àngelus de l’església, a partir de dimecres

L’Ajuntament busca una sortida a les queixes que hi ha hagut des que sonen més fort

Els veïns de Gombrèn estan cridats a donar la seva opinió sobre les campanes de l’església després que un sector del poble es queixés de la intensitat del seu so i de la incorporació dels tocs diaris de l’àngelus a les dotze del migdia. Aquesta novetat i l’increment de decibels tenen l’origen en el canvi del rellotge, fet per l’anterior consistori.

Si bé la qüestió de l’àngelus va ser una decisió per acontentar els veïns que volien recuperar una vella tradició, la major força del so obeeix a la manera de funcionar del nou mecanisme, que, per raons diverses, ara fa que les campanes se sentin més fort.

L’alcalde, Cèsar Ollé, recalca que, a diferència del que ha passat amb les campanes d’altres pobles, les queixes al seu municipi no han sortit dels qui hi tenen segones residències o dels forasters que hi pernocten, sinó d’una part dels veïns mateixos. “L’única excepció és un comentari que ens van fer arribar uns usuaris de la fonda, que van dir que no havien pogut dormir bé per culpa de les campanes, però, a part d’ells, res més”, diu Ollé. Com que per participar en l’enquesta cal estar empadronat, la majoria dels qui hi tenen una segona residència no ho podrien fer. No obstant això, i com que n’hi ha que han exposat que els agradaria dir-hi la seva, s’ha obert la porta a aquesta possibilitat si ho sol·liciten.

En l’enquesta, que es farà entre el 26 d’aquest mes (dimecres que ve) i el 6 de març, tant de manera presencial com telemàtica, es pot donar suport a diferents opcions: abaixar el volum del so de les campanes, suprimir-lo en determinat horari nocturn i eliminar el toc de l’àngelus. “El que no preveiem de cap manera és suprimir totalment les campanes”, assegura l’alcalde.

La intenció de l’equip de govern –indica Ollé– és agafar totes les opcions amb més vots a favor i mirar de trobar una solució que agradi com més gent millor, un objectiu que admet que serà complicat. “Però ho intentarem”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona