Societat

La Girocleta serà per primer cop de 24 hores per barraques

L’horari habitual és de dos quarts de sis del matí a la una de la matinada

La regidoria de Mobilitat es planteja una prova pilot més enllà de la festa per veure si seria viable que el servei funcionés tot el dia

Desplaçar-se per la ciutat d’una manera senzilla i pràctica, i sense generar ni fums ni sorolls. Són diversos dels beneficis que ofereix la Girocleta, el servei públic de bicicletes de Girona. Actualment està en funcionament de dos quarts de sis del matí fins a la una de la matinada, i per primera vegada l’Ajuntament ampliarà el seu horari a les 24 hores. Segons explica la regidora de Mobilitat, Marta Sureda, de moment es tractarà d’una mesura excepcional, la qual s’implantarà un total de tres dies. Serà durant les barraques d’hivern, que s’han programat pel 27, 28 i 29 de febrer. Cal recordar que els concerts i les barraques que s’havien de celebrar a la Copa per les Fires de Sant Narcís de l’any passat van coincidir amb les protestes postsentència i, per seguretat, el consistori les va suspendre i les va ajornar per a final d’aquest mes.

A partir d’aquests tres dies de les barraques d’hivern en què la Girocleta estarà operativa les 24 hores, l’Ajuntament extraurà les primeres conclusions (en anys anteriors, el servei estava disponible fins a les tres de la matinada durant les Fires de Sant Narcís). Sureda posa en relleu, no obstant això, que per barraques hi ha molta més afluència de gent a la ciutat que habitualment i, per tant, el context és diferent i els resultats del nombre d’usuaris que hi pugui haver no serà extrapolable segurament al de la resta de l’any. És per aquest motiu que, des de la regidoria de Mobilitat, es planteja fer més endavant una prova pilot per veure si seria viable que el servei funcionés tot el dia, més enllà d’aquest esdeveniment. Si la idea prospera, un dels punts que s’hauria de concretar és la franja temporal de la prova pilot: és a dir, si es faria els set dies de la setmana o bé els caps de setmana, i també durant quant de temps s’allargaria.

Si té èxit, la voluntat seria donar-hi continuïtat i que es poguessin llogar les bicicletes al llarg de tot el dia. Un dels aspectes que, per l’Ajuntament, és clau perquè això sigui una realitat és comprovar si es pot assumir la despesa que suposaria l’ampliació amb els recursos de què es disposa actualment. Hi ha contractades dues persones que es dediquen a distribuir les bicis, i per aquest any no hi ha cap partida pressupostada per incrementar recursos.

Ampliació, el 2018

Fins fa quinze mesos, la Girocleta estava disponible de les sis del matí a la una de la matinada. L’Ajuntament va avançar, el novembre del 2018, l’horari d’obertura 30 minuts, arran d’una petició ciutadana. La campanya va ser impulsada per les treballadores del forn de pa Boix, situat a l’avinguda de Santa Eugènia. Van emprendre, a principis de juliol del 2018, una recollida de signatures perquè el servei comencés una hora abans (al final es va aconseguir que s’ampliés 30 minuts, i des de llavors l’hora d’inici és a dos quarts de sis del matí). En el text es destacava que l’horari que hi havia fins aleshores ocasionava “un greu perjudici” per als usuaris que entren a la feina a les sis del matí. La campanya va obtenir ressò i també s’hi va sumar l’entitat Mou-te en Bici. Es van aconseguir més de 400 firmes en suport a la petició, que van ser presentades al consistori.

LA DATA

27.02.20
És el primer dia de les barraques d’hivern, que se celebraran també el 28 i el 29 de febrer.
21
estacions de la Girocleta hi ha ara a la ciutat. El servei, inaugurat el 2009, funciona els 365 dies de l’any.
538.817
trajectes en Girocleta es van fer el 2019. Va ser el primer any amb més de mig milió de lloguers anuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries