Societat

Proposen fer tràmits via telemàtica per reduir la pressió a Estrangeria

Els col·legis d’advocats de Girona i Figueres demanen que es pugui fer amb les sol·licituds inicials

La Subdelegació valora deslocalitzar alguns processos

Els col·legis d’advocats de Girona i Figueres han demanat a la Subdelegació del Govern a Girona que permeti presentar als estrangers les sol·licituds inicials, com ara permisos de residència, per via telemàtica, segons va informar ahir ACN. Els advocats plantegen aquesta proposta per intentar posar fi al col·lapse que arrossega l’Oficina d’Estrangeria. “Aquest nou sistema permetria que els ciutadans tinguessin un document vàlid que els permetés justificar que la seva petició s’està tramitant”, va explicar ahir Jordi Espelt, advocat responsable de la Comissió de Drets Humans i Estrangeria del col·legi professional. Va afegir que aquest sistema s’ha implantat a altres punts de l’Estat, com ara València o Madrid, i que funciona molt bé i permetria afrontar la càrrega de feina i la falta de personal que té l’oficina.

La Subdelegació del Govern afirma que actualment es poden tramitar per internet gestions referides al reagrupament familiar, la renovació de permisos, la residència de llarga durada i la residència permanent. Així mateix, indica que està en estudi “la possibilitat de deslocalització d’alguns processos no presencials perquè es puguin atendre a través d’altres administracions d’estrangeria, i d’aquesta manera alliberar la càrrega de treball de Girona”. I destaquen que l’oficina està pendent d’una reestructuració de la plantilla per millorar el servei a la ciutadania estrangera.

L’any passat, l’Oficina d’Estrangeria de Girona va emetre un total de 17.814 expedients, nombre que suposa un increment de 2.513 expedients respecte de l’any anterior. Durant els últims mesos l’oficina ha arribat a donar una mitjana d’entre 110 i 120 números d’informació i una mitjana de més de 1.200 cites mensuals. Segons l’Idescat, a la demarcació de Girona hi viuen 144.720 persones estrangeres.

LA XIFRA

17.814
expedients
va tramitar l’any passat l’Oficina d’Estrangeria de Girona, 2.513 més que l’any anterior.

La plataforma Girona Acull es mostra reticent

El Col·legi d’Advocats ha estat criticat per la plataforma Girona Acull, defensora de migrants i refugiats. El portaveu, Karim Sabni, afirma que no seria just que la gent hagués de pagar un advocat per tenir cita. Com a resposta, Espelt declara que la voluntat és que el sistema sigui “àgil i gratuït” i que es pugui obrir també a ONG, a entitats i, fins i tot, fer possible que els mateixos interessats puguin fer-ho individualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona