Societat

Front unitari per lligar a Barcelona el futur del MWC

Quim Torra reuneix al Palau de la Generalitat tots els agents implicats en la fira de telefonia mòbil

L’organitzadora, GSMA, reitera el seu compromís de fer un gran congrés l’any vinent

Un calaix de 500 milions d’euros no s’ha de deixar escapar així com així. Un negoci en expansió i amb un futur brillant s’ha de lligar curt. El Congrés Mundial del Mòbil (MWC) i el moviment econòmic que suposa aquesta fira s’han de quedar a Barcelona durant anys, molts més dels que ja s’havia acordat fins ara. Aquesta és la intenció i la filosofia que van guiar ahir la reunió institucional celebrada al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, on, convocats pel president Quim Torra, van ser presents les institucions i els principals agents econòmics del país.

Mentre el front de treball per assegurar el futur del MWC es vestia de gala a la Generalitat, a l’altre costat de la plaça Sant Jaume l’Ajuntament de Barcelona continuava activant els mecanismes per intentar minimitzar l’impacte que suposarà la no celebració del congrés enguany i per impedir cap intent de tacar la imatge de Barcelona amb l’alerta global per la crisi del coronavirus.

L’organitzadora de l’esdeveniment tecnològic, l’empresa GSMA, va celebrar la reunió d’ahir al Palau amb un comunicat en què va reiterar el seu compromís ferm de dur a terme un gran congrés de cara a l’any vinent. Tot i això, en el comunicat del MWC no s’esmenta què pot passar en un futur i es limita a dir que la decisió d’anul·lar el congrés d’aquest any ha estat dolorosa, però encertada, i fa també una apel·lació a la solidaritat amb els malalts del coronavirus i les víctimes.

La trobada a la Generalitat es va acabar convertint en una aposta conjunta i sense fissures per continuar vinculant la ciutat de Barcelona a l’organització del MWC i, en aquest sentit, totes les mirades es van focalitzar en el president del consell d’administració de Fira de Barcelona, Pau Relat, que és qui té la relació més directa amb els responsables de la GSMA. Per aconseguir reforçar la relació amb la GSMA “bastants anys més”, Relat va reclamar “discreció i unitat”. “Els acords als quals puguem arribar seran més o menys reeixits en la mesura que siguem discrets”, va subratllar Relat.

Precisament, el president de la Generalitat, Quim Torra, va voler destacar la “imatge d’unitat” que es va oferir ahir amb una gran taula de treball disposada al Saló de Sant Jordi per donar cabuda a tothom. Al mateix temps, Torra va destacar l’energia amb què s’ha reaccionat a la cancel·lació de l’esdeveniment i, en comptes de caure en el pessimisme o la derrota, ja es treballa per tal que la del 2021 sigui una “gran” edició del Congrés Mundial del Mòbil.

El conjunt de les intervencions van girar a l’entorn del consens necessari per continuar apostant pel Mobile, així com pel suport a la Fira. Per part de l’Estat, va ser el subdelegat, Carlos Prieto, l’encarregat de manifestar el suport i la solidaritat de l’administració espanyola.

Reunió amb cònsols

Acabada la reunió a Palau, Jaume Collboni va travessar la plaça Sant Jaume per reunir-se a l’ajuntament amb Laia Bonet i una representació del cos consular destacat a Barcelona. Collboni els va transmetre la idea de fortalesa de la ciutat i que es reaccionaria a la cancel·lació del MWC amb la “creativitat mediterrània”.

En la trobada no hi va haver cap pregunta sobre una possible afectació del coronavirus a la ciutat de Barcelona. “La representació consular té molt clar que aquí no hi ha cap tipus d’alarma en aquest sentit”, va dir la tinenta d’alcaldia Laia Bonet.

Tothom està conjurat perquè la del 2021 sigui una gran edició del MWC
Quim Torra
president de la generalitat
Cal vetllar per la capitalitat econòmica i tecnològica de la ciutat de Barcelona
Jaume Collboni
Primer tinent alcaldia barcelona
Necessitem discreció, unitat i consens per allargar bastants anys la relació amb la GSMA
Pau Relat
president de la fira
Hem d’apostar per la democràcia digital, i la innovació i la participació han d’anar de bracet
Javier Pacheco
secretari general CCOO
Cal una planificació de futur amb una mirada a llarg termini i una estratègia en què el talent tingui lideratge
Mònica Roca
vicepresidenta cambra comerç
Barcelona té uns sectors digital i tecnològic forts que són estratègics i de dimensió global
Mar Alarcón
vicepresidenta foment

La setmana de les oportunitats ja té les primeres ofertes

Turisme de Barcelona explicarà demà en què consistirà la setmana del “tot a cent” a Barcelona, una experiència similar a la que es du a terme amb el Girona 10, amb la idea d’atraure turisme a la ciutat aprofitant les vacants que deixarà la cancel·lació del congrés de telefonia mòbil. Ahir, però, i a tall d’avançament, Renfe i el Gremi d’Hotelers van anunciar que es podrà venir a la ciutat amb tren i allotjar-se en hotels de tres i quatre estrelles amb uns descomptes de fins al 30%. La promoció serà vàlida per als viatgers de llarg recorregut que vinguin a Barcelona des de Madrid, Andalusia, el nord de la Península i l’arc mediterrani, i es podrà fer efectiva durant els dies que s’havia de celebrar el Congrés Mundial del Mòbil, és a dir, durant tota la setmana vinent. Les persones que aprofitin aquesta oferta gaudiran d’una ciutat a preu de saldo, amb uns restaurants de categoria que oferiran menús a preus molt assequibles i una oferta de nit també a preus molt interessants. L’oci nocturn, un dels sectors que més treballen durant una fira de les dimensions del MWC, mirarà també de refer-se de la patacada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona