Societat

El Govern crea una comissió interdepartamental per seguir l’impacte de l’anul·lació del MWC

Estarà formada per Economia, Presidència, Treball, Polítiques Digitals i Empresa

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dilluns la creació d’una comissió interdepartamental formada per les conselleries de Vicepresidència i Economia i Hisenda; Presidència, Treball, Polítiques Digitals i Empresa per analitzar l’impacte de la cancel·lació del Mobile World Congress d’aquest any. Torra, que s’ha reunit amb representants de diferents administracions i agents socials i econòmics, ha posat a disposició aquesta comissió els diversos sectors implicats i per recollir totes les iniciatives i suggeriments que vagin sorgint. Així mateix, ha celebrat la imatge “d’unitat i energia”, el que representa, ha dit, que “aquest país pot aconseguir tot allò que es proposi”.

En la seva intervenció al final de la trobada, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha agraït als diferents agents la “prudència” i “confiança” que han mostrat davant la suspensió de la fira mundial del mòbil així com les respostes des de diferents institucions com l’Ajuntament de Barcelona.

“Si volem ser digitals ho aconseguirem amb l’esforç de tots, no només perquè sigui un desig que compartim sinó perquè ens avalen uns anys de treball”, ha afegit Torra, que ha subratllat el “front institucional ferm i unit” i “l’exemple” que s’ha donat davant “embats importants” com l’anul·lació del MWC. Per a Torra, Catalunya “és, ha estat i serà terra de futur” i ha mostrat el seu desig perquè l’economia digital suposi una “oportunitat” perquè Catalunya lideri el progrés i el benestar social del segle XXI, passant de ser la gran fàbrica d’Espanya a un dels grans hubs digitals d’Europa i del món”.

En aquest sentit, ha recordat que el sector TIC és un dels “més dinàmics” de l’economia catalana, que aplega 15.000 empreses, 115.000 llocs de treball i uns 16.000 milions de facturació, fet que situa Catalunya com una de les “millors” regions per invertir, ha insistit.

Al seu torn, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha apostat per fer “d’aquesta crisi una oportunitat” així com “vetllar per la capitalitat econòmica de Barcelona”. “És allò que ens fa forts i que ens distingeix”, ha defensat Collboni, que ha dit que la seva aposta és tenir una “economia forta, dinàmica i de valor afegit”.

Així mateix, el tinent d’alcalde també ha destacat la necessitat que l’economia digital tingui la capacitat per atraure talent i estigui vinculada als valors. “Volem ser capitalitat econòmica però també una referència mundial del debat moral i humanista que s’ha de fer entorn als canvis que provoca la revolució digital”, ha comentat.

Per la seva banda, el president del Cercle d’Economia, Javier Faus, ha assenyalat que l’anul·lació del MWC ha estat “un toc d’alerta” i ha avisat que “estem perdent la perspectiva del què està passant”. “O ens prenem seriosament ser un país digital o anirem al vagó dels perdedors en els pròxims 20 anys”, ha avisat Faus, que ha vinculat el progrés social al ser un país tecnològic. El president del Cercle ha apostat per augmentar la productivitat i més PIB i ha dit que la tecnologia serà “l’única eina” per aconseguir-ho.

Pel que fa la vicepresidenta de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca, ha fet una crida perquè la reacció unitària de les organitzacions i administracions s’aprofiti per pensar “a llarg termini” i ha apostat perquè el talent lideri l’economia catalana, mentre que el president de Pimec, Josep González, ha destacat la unitat en “cuidar” el MWC, a més d’expressar el seu suport a la GSMA pel “tràngol que està passant”.

Per la seva banda, la vicepresidenta de Foment, Mar Alarcón, ha aplaudit la “capacitat de reacció i autoestima” de Barcelona i Catalunya davant l’anul·lació del congrés. “Tenim ADN emprenedor, no és d’ara sinó de fa segles. Barcelona té un sector digital i tecnològic fort, que és estratègic i de dimensió global”, ha comentat.

Quant a la intervenció dels sindicats CCOO i UGT, el seus secretaris generals, Camil Ros i Javier Pacheco, han posat l’accent en la millora de les condicions de treball en el sector del turisme –molt estretament lligat al MWC- i en el sector digital.

A més del president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès els consellers Jordi Puigneró, Chakir El Homrani, Àngels Chacón i Meritxell Budó, i representants sindicals i de la patronal, també han participat a la reunió l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín; el president del Patronal de Turisme de Barcelona, Eduard Torras; el president del BCN Mobile World Caputal, Carles Grau, i el subdelegat del govern espanyol, Carlos Prieto, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT