Societat

La GSMA diu que la cancel·lació del Mobile s’ha decidit per una causa de “força major” i que era “l’única opció”

Hoffman admet que “és un dia molt fosc” i que no han decidit “per diners”

Les administracions es comprometen a treballar conjuntament per a la propera edició de 2021 i reiteren que “Barcelona, Catalunya i Espanya són llocs segurs”

El conseller delegat de GSMA, Johan Hoffman, ha descrit com aquest dijous com un dia “molt fosc” i “molt decebedor” per la cancel·lació del Mobile World Congress, però ha defensat que la suspensió era “la única opció”. “Molt desgraciadament, és impossible continuar celebrant el MWC Barcelona 2020”, ha dit Hoffman en una roda de premsa. Segons la GSMA, la decisió s’ha pres per una causa de “força major”, per l’alerta global pel coronavirus. “La nostra prioritat ha estat molt clara i simple: la seguretat i la salut de tothom, i la reputació del Mobile World Congress”, ha dit Mats Granryd, director general de GSM Association. Tant ell com Hoffman han evitat quantificar els costos de la cancel·lació. “No és una qüestió de diners”, han dit.

Durant la roda de premsa, la GSMA també ha confirmat que, a més del Mobile World Congress, es cancel·len tots els esdeveniments paral·lels que hi estaven vinculats: el 4YFN, que és la fira d’start-ups, i el YOMO, dedicada als més petits. “No hem pres la decisió a la lleugera”, ha defensat Hoffman, que ha admès que el problema no era Barcelona o Catalunya, sinó una “preocupació global”. En aquest sentit, ha admès que algunes empreses cancel·laven perquè no podien arriscar-se a tenir els seus alts executius potencialment aïllats durant 14 dies, en quarantenes.

“Un dels elements clau del nostre esdeveniment és la qualitat dels participants, els càrrecs que vénen són els més elevats, preveiem més de 8.000 CEOs, i hi havia molta preocupació”, ha explicat Hoffman.

El conseller delegat de la GSMA ha dit que sobre la taula van tenir l’opció de fer un Mobile més “reduït” però al mirar les dades van adonar-se que la “vasta majoria” dels compradors no vindrien. “Vam mirar l’opció de posposar, però malgrat que sona bé, és impossible predir quan s’acabarà aquesta situació”, ha dit, respecte al coronavirus.

Per la seva banda, Mats Granryd ha evitat fer comparacions entre Barcelona i altres ciutats com Amsterdam on les fires sí que s’estan celebrant. “No hi ha res contra Barcelona”, ha defensat. “El que fan els altres esdeveniments no ens correspon a nosaltres de comentar, però recordin que aquesta és la fira tecnològica més gran del món, tenim una enorme responsabilitat en seguretat i salut per a la majoria, i una reputació”, ha destacat.

Tan Granryd com Hoffman han indicat que no han calculat els costos de la cancel·lació, i han dit que cada participant haurà de mirar el seu contracte. Amb tot, han insistit en què la decisió d’anul·lar l’esdeveniment s’ha pres per una causa de “força major”. Amb tot, i preguntats sobre si la suspensió de l’edició d’enguany podria contribuir a allargar més enllà del 2023 el contracte per fer la fira a Barcelona, Hoffman ha dit que el contracte es manté tal i com està, amb data de finalització per al 2023.

Des de Fira de Barcelona, el seu president Pau Relat, tampoc ha volgut donar números de l’impacte econòmic de la cancel·lació del Mobile World Congress. “És molt d’hora”, ha dit. Amb tot, ha destacat que la Fira ha fet una “feina extraordinària” per anar incorporant salons rellevants i “pot assumir molt millor que en el passat una circumstància d’aquest tipus”. “Som optimistes perquè s’han fet els deures”, ha admès.

Les administracions

Els directius de GSMA han fet una roda de premsa acompanyats de les alcaldesses de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, Ada Colau i Núria Marín, respectivament, del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera i el president de Fira Barcelona. Tots han coincidit en dir que treballaran conjuntament amb GSMA per preparar la propera edició del Mobile l’any 2021. “Tots anirem colze a colze perquè el proper any sigui la millor edició del Mobile Congress a Barcelona”, ha dit Colau.

El Govern, l’Ajuntament de Barcelona, el de l’Hospitalet i la delegació del govern espanyol a Catalunya han destacat que no hi havia motius d’alerta sanitària per cancel·lar el Mobile, però han mostrat respecte per la decisió de la GSMA. L’alcaldessa ha destacat que a “Barcelona, Catalunya i Espanya són llocs segurs i no hi ha cap alarma sanitària” i ha afegit que “tot estava preparat per tenir la millor edició del Mobile, però per causes alienes a nosaltres, per una situació global excepcional, ahir GSMA va prendre la decisió de cancel·lar”.

Segons Colau, “hi ha hagut una alarma global de manera excepcional i imprevista”. Ha destacat que la cancel·lació té “impactes econòmics” i afectarà la feina de “moltíssima gent”. Amb tot, Colau ha destacat la col·laboració entre totes les parts i ha demanat treballar per fer de l’edició de l’any vinent la millor de la història.

“En això del Mobile World Congress anem tots a una”, ha dit el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que ha volgut enviar un “missatge de tranquil·litat, calma i confiança absoluta” en els sistemes sanitaris i en la capacitat de la ciutat i el país de seguir treballant en un ecosistema tecnològic referent a Europa. “Ha estat una qüestió global. Sobretot, de por global”, ha lamentat, remarcant que a Catalunya “no hi ha cap cas de coronavirus”.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, també ha indicat que l’Organització Mundial de la Salut no ha implantat restriccions de moviment de persones ni mercaderies i que “no hi ha motius de salut pública que puguin fer trontollar esdeveniments”. Amb tot, ha expressat respecte per la decisió de la GSMA i s’ha compromès a seguir treballant per a les properes edicions del Mobile.

També l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha lamentat la cancel·lació del Mobile per l’impacte econòmic i laboral que provocarà, però ha dit a Hoffman, que havia descrit la jornada d’avui com un “dia fosc”, que a l’Hospitalet “cada dia surt el sol”.

“Són dies complicats per a tots, només cal veure les cares d’alguns, però hem de mirar endavant, perquè les crisis, diuen, també són oportunitats”, ha afirmat.

Torra i el futur del Mobile

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que Barcelona i el Mobile World Congress “tenen un futur compartit”. “El 2021 farem el millor MWC de la història”, ha afirmat Torra a través d’una piulada a les xarxes socials després de reunir-se amb el CEO de la GSMA, John Hoffman, i el president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, Pau Relat. La valoració arriba després que GSMA decidís aquest dimecres cancel·lar l’edició del Mobile d’aquest any després del degoteig de cancel·lacions d’empreses pel coronavirus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot