Montgat crea el Consell de la Vila per afavorir la participació ciutadana

L'òrgan, que no serà vinculant, el formaran polítics i personalitats del poble

«Aquest òrgan de nova creació servirà per promoure la participació entre representants de la ciutadania i els polítics municipals per tractar assumptes relacionats amb Montgat.» Així va definir la regidora de Participació Ciutadana, Rosa Funtané (ERC), el Consell de la Vila de Montgat, al qual està previst donar llum verd per a la seva creació en el proper ple municipal. La regidora va especificar que les seves funcions bàsiques seran «exposar temes d'interès públic que es puguin debatre entre els polítics i la ciutadania». Per això, aquest consell estarà format per un representant dels partits polítics que conformen el consistori, portaveus de les entitats del poble i personalitats rellevants de la vila. Dins d'aquest darrer grup, la regidora va avançar que algunes de les personalitats que formaran part de l'òrgan seran l'historiador local, Abelard Chimisanas, o el jutge de pau del municipi, Jordi Torrent.

La resta de personalitats seran proposades a través del departament d'alcaldia i ratificades amb el consens de l'equip de govern, format pel PSC, ERC i ICV-EUiA. El consell, les decisions del qual no tindran caràcter vinculant, estarà presidit per l'alcalde de Montgat, Jordi Ràmia (PSC), i Funtané n'ocuparà la vicepresidència. En principi el nou òrgan no sobrepassarà la trentena de membres. La creació del Consell de la Vila estava pendent des del febrer del 2006, quan es va aprovar a través del reglament de participació ciutadana.

L'escut i el referèndum

ll.a

Una de les primeres tasques que afrontarà el Consell de la Vila serà la proposta que es farà arribar a la Generalitat sobre com haurà de ser el nou escut i la bandera del municipi. Aquest tema, que fa anys que s'arrossega, té una proposta d'escut alternativa a la que en el seu moment va proposar la Generalitat i que no va convèncer ni als polítics ni als habitants de Montgat. Tal com va avançar Rosa Funtané, en l'horitzó també es contempla que el consell pugui tractar temes com l'adhesió a les consultes populars sobre la independència de Catalunya. De moment està previst que el nou òrgan es reuneixi una vegada a l'any, però Funtané es va mostrar partidària d'augmentar la freqüència de les trobades. La regidora va opinar que «òrgans com aquest són necessaris a tot arreu». Funtané ho va argumentar dient que «és important saber què pensa el ciutadà i poder escoltar totes les vessants de qualsevol tema». La regidora també va expressar que el consell està obert a propostes de tots els montgatins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó