Societat

Els treballadors de les empreses químiques de Tarragona faran vaga el 19 de febrer

Els empleats reclamen més seguretat a la feina i de cara a la ciutadania

Els treballadors de les empreses químiques de Tarragona faran vaga el proper 19 de febrer per reclamar més seguretat a la feina i de cara a la ciutadania, arran de l’explosió a IQOXE. Els dos sindicats majoritaris als polígons industrials, UGT i CCOO, han impulsat l’aturada i n’han registrat la convocatòria aquest dimarts a la seu del departament de Treball a Tarragona. La vaga durarà 24 hores i a la tarda hi ha prevista una manifestació, que també estarà oberta a la ciutadania. Els representants dels treballadors apunten a les companyies però també a l’administració, a qui reclamen més inspectors de treball i una millora dels protocols d’avís a la població en casos d’emergències químiques.

L’aturada s’iniciarà el 19 de febrer a les sis del matí i durarà 24 hores. Servirà per “fer un toc d’atenció a les empreses i a l’administració”, ha dit Àngel Clua, secretari general d’UGT-FICA a Tarragona. Clua ha recordat que en el funcionament d’algunes empreses hi ha “deficiències que feia temps que denunciàvem i que no s’han corregit”.

El secretari general de CCOO Indústria a Tarragona, José Martín, ha afirmat que volen “mesures concretes en matèria de seguretat, tant laboral com ciutadana” i poder tenir participació en el disseny d’aquestes accions. Això inclou una millora de la situació dels comitès d’empresa i a nivell ciutadà participar en la revisió dels plans d’emergència, juntament amb les administracions, les companyies i les associacions de veïns. Segons han explicat, l’objectiu final de la vaga és que no es torni a produir cap altre accident com el d’IQOXE. A la vaga hi ha convocats 11.000 treballadors del polígon petroquímic tarragoní. D’aquests, un 60% són d’empreses principals i un 40% d’empreses auxiliars.

A IQOXE s’hi torna a treballar

Martín ha explicat que IQOXE torna a estar en funcionament. Això sí, no s’hi produeix. Els treballadors estan fent tasques de neteja de la zona afectada per la deflagració i buidant dipòsits, entre altres. “Tenen pressa per tornar a l’activitat normal”, ha revelat el dirigent sindical en referència a la companyia. Aquest retorn a la feina s’ha produït després que el departament de Treball aturés una primera posada en marxa perquè IQOXE no havia fet un nou pla de riscos laborals. Una opinió que era compartida amb els sindicats.

Martín ha estat crític amb la direcció de la companyia i ha apuntat que han “hagut de reconduir la manera de procedir de l’empresa”. “Tenim seriosos problemes amb aquesta direcció, s’hi ha d’estar al damunt i se’ls ha de pilotar. No han fet autocrítica”, ha assegurat. De tota manera ha reconegut que “l’empresa ha tingut una mica de prepotència, però això ha millorat”. Tanmateix ha indicat que caldrà veure el comportament “en el dia a dia”. “La intenció dels treballadors és que es torni a la normalitat el més aviat possible, però amb totes les mesures de seguretat establertes”, ha exposat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC