Societat

Bona part de la Selva es queda sense aigua

La urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva no disposa de subministrament des de dimecres

A Sils, Arbúcies i Santa Coloma de Farners l’aigua no és potable

El primer dia sense pluges no va donar treva a molts dels municipis de la Selva, que no tenen aigua o no és potable. A la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva no en tenen des de dimecres i en pobles com ara Santa Coloma de Farners, Sils o Arbúcies és massa tèrbola i no és potable.

A Maçanet, es va poder solucionar de forma provisional el tall de subministrament elèctric al veïnat de Martorell. De moment opera un generador instal·lat a l’estació de Maçanet-Massanes, on no hi ha llum. Tot i aquesta millora, la falta d’aigua potable a la urbanització Residencial Park continua sent actualment el principal problema i no se sap quan se solucionarà. L’alcaldessa de Maçanet, Natàlia Figueras, va afirmar: “Hem tingut sort si ens comparem amb altres municipis, que han patit molt.”

A Sils l’aigua no és potable. L’alcalde, Eduard Colomé, també afirmava que havien tingut més sort que altres municipis, tot i que el mal de l’aigua l’intenten resoldre, de manera provisional, amb dispensadors i bidons d’aigua, que van repartir en centres escolars i poliesportius. Hi seran –va dir– mentre continuï l’emergència.

Camió cisterna

A Arbúcies van caure en quatre dies 356,5 l/m², la meitat del que es va registrar en tot el 2019, segons fonts del consistori. El Glòria ha provocat més de mil incidències i l’aigua no és potable. Com que surt tèrbola des d’ahir, l’Ajuntament repartirà aigua avui i demà de les tres a les cinc de la tarda al davant del col·legi Doctor Carulla amb un camió cisterna, segons va detallar la companyia Sorea. L’afectació és al nucli urbà i les urbanitzacions. A Joanet i Fogueres de Montsoriu no hi ha restriccions.

A Santa Coloma, l’Ajuntament va informar, a través d’un ban i de les xarxes, que hi haurà un camió cisterna a partir d’avui i cada dia a la plaça del Firal per distribuir aigua (de les onze del matí a la una del migdia). L’afectació és al nucli urbà i no inclou la urbanització de Santa Coloma Residencial. El consistori recomana “no utilitzar l’aigua per beure o cuinar”.

LA XIFRA

4
dies
fa que no tenen aigua els veïns de la urbanització Residencial Park, i no hi ha data prevista per solucionar-ho.

Pedres per a un pont de Massanes

Sense llum, aigua i cobertura mòbil en els pitjors moments del pas del temporal, ahir a la urbanització de Riuclar, a Massanes, la situació era menys greu. L’alcalde, Joan Pou (ERC), va explicar que calia un generador perquè les bombes poguessin fer arribar l’aigua en aquest veïnat, on viuen unes dues-centes persones. Dimecres més d’un centenar de veïns van ser desallotjats per prevenció a causa de la crescuda del Tordera. L’Ajuntament de Massanes ha hagut de dur 34 tones de pedres per estabilitzar un pont a l’interior de la urbanització, que s’havia descalçat. Els Mossos d’Esquadra no hi deixaven passar per raons de seguretat, i l’Ajuntament ha demanat un informe definitiu.

A Massanes, l’aigua començava a sortir ahir a la urbanització de Riuclar, però de manera tèrbola. Amb l’ajut de la Diputació, l’Ajuntament hi va fer arribar garrafes i un camió cisterna. L’alcalde confia que el servei es restablirà de manera progressiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir» serà el lema episcopal de fra Octavi Vilà com a bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES