Societat

Ábalos acusa el PP de ser “un partit zombi amb l’ànima contaminada per Vox” pel seu suport al veto parental

El secretari d’Organització del PSOE lamenta que Múrcia sigui un “laboratori de la ultradreta”

El secretari d’Organització del PSOE i ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha acusat el PP de ser “un partit zombi amb l’ànima contaminada per Vox” pel seu suport al veto parental impulsat per l’extrema dreta a Múrcia. Ábalos ha lamentat que aquesta comunitat autònoma sigui un “banc de proves” i un “laboratori de la ultradreta”. “No respecten el mandat constitucional, no respecten la convenció de drets de la infància, no respecten l’autonomia docent”, ha dit el socialista arran de la polèmica generada per l’impuls de Vox d’un ’pin’ parental perquè els pares puguin prohibir que els seus fills vagin a xerrades sobre sexualitat o educació afectiva.

Durant la clausura del comitè regional dels socialistes murcians, Ábalos ha dit que els pares tenen una “gran responsabilitat” però que això no els dona el dret “a decidir què serà de les seves vides ni què han de pensar”.

El ministre ha dit que la dreta espanyola no ha assumit la derrota a les eleccions del 12-D. “No consentirem que les imatges que té un a la memòria en blanc i negre es presentin com una cosa nova”, ha advertit Ábalos.

El socialista ha dit que al permetre la iniciativa, el PP “porta el conflicte a les escoles” i “menysprea” el sistema d’educació.

El govern espanyol ja va reclamar aquest divendres que Múrcia ’’reestableixi la legalitat’’ i exclogui aquesta mesura en considerar que vulnera el dret fonamental de l’educació perquè va contra ’’valors constitucionals’’. El líder del PP, Pablo Casado, per contra, va mostrar-hi el seu suport en una piulada a Twitter. ’’Els meus fills, són meus i no de l’Estat’’, va escriure Casado, que va afegir:

’’Treguin les mans de les nostres famílies’’. Casado es va comprometre també a lluitar perquè el govern ’’radical i sectari’’ no imposi als pares com han d’educar els seus fills.

Per la seva banda, Cs ha dit que està en contra de la iniciativa promoguda per Vox. ’’És una mesura en la qual no creiem’’, ha dit la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís. Segons ella, Cs, com a partit ’’liberal’’, reconeix ’’la diversitat de la societat’’ i aposta per l’educació ’’en valors’’. Villacís ha recalcat que consideren ’’fonamental’’ l’educació i també ’’l’educació en valors’’ i que cal donar a conèixer la societat de Madrid el 2020 que és ’’diversa i plural’’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona