Societat

Reforma total al bar del Fraternal de Palafrugell

Les obres han començat aquesta setmana i s’allargaran tres mesos

Estaven previstes des que es va crear el consorci publicoprivat que va integrar-lo amb el Mercantil

L’emblemàtic bar del Centre Fraternal de Palafrugell se sotmet, fins a l’abril, a una reforma en profunditat. La junta vol “modernitzar-lo i adaptar-lo a les noves normatives, però mantenint-ne l’essència” de punt de trobada per a les tertúlies dels socis de l’entitat, resumeix el seu president, Xevi Llimona.

Les obres van arrencar el dia 7 –sense afectar el calendari de les tradicionals sessions nadalenques de quina– i només han interromput tres dies l’activitat, que ja es va reprendre divendres de manera provisional a la sala del teatre de l’edifici. Van a càrrec de la concessionària del bar, Novara Hotels, i consistiran en la renovació de la cuina –ampliada–, la barra –que es desplaçarà uns centímetres endavant– i sostres, terres, climatització i instal·lacions.

Suprimir barreres

Alhora, el projecte també preveu modificar l’escala per pujar al nivell superior, amb un traçat més recte, i la instal·lació d’un ascensor per complir els requisits d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. Tot plegat, tindrà un cost aproximat d’entre 250.000 i 300.000 euros, i es completarà mantenint el servei provisional sense cuina i plats calents cada dia entre 9 i 21 h –22 h els caps de setmana–.

Pel que fa a la segona fase de les reformes, que afectaran la sala de teatre polivalent, Llimona avança que encara no hi ha data per a l’inici. El seu objectiu és poder-les afrontar abans no acabi el seu mandat, al 2022, però pendents d’obtenir subvencions de la Diputació o la Generalitat: “Només amb les quotes que paguen els socis seria inassumible”, reconeix. Ja disposen d’un avantprojecte, però sense preu tancat, encara que tenen clar que se cenyiran a la tipologia de sala polivalent, més flexible per adaptar-la a balls o quines, i més econòmica. No els caldran butaques fixes, ja que dins de la gestió conjunta de la programació escènica, tenen el teatre municipal a tocar i ben condicionat.

Pel que fa a les pintures de l’artista Tano Pisano, el president explica que estan en restauració al seu taller i retornaran al seu emplaçament. Per als murals de la barra desmantellada, en canvi, li han proposat reubicar-los en un lloc menys exposat als cops de peu dels clients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA