Societat

Productes sostenibles de BBVA per a un futur verd

Un futur verd és necessari. BBVA n’és conscient i fa anys que aposta per les finances verdes i socials. De fet és una de les entitats més reconegudes per la seva activitat en finançament sostenible

BBVA va anunciar el febrer del 2018 el Compromís 2025, la seva estratègia de canvi climàtic i desenvolupament sostenible per contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i alineada amb l’Acord de París sobre el Clima. El banc vol aconseguir un equilibri entre l’energia sostenible i les inversions en combustibles fòssils. Per això treballen perquè tots els seus productes tinguin una solució alternativa sostenible.

Préstecs per a habitatge d’alta eficiència energètica

Vuit de cada deu espanyols (83,4%), segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), consideren que el canvi climàtic és una realitat. Per això BBVA ha estat la primera entitat a Espanya a llançar una línia de préstec per a la promoció d’habitatges d’alta eficiència energètica.

Préstecs per a compra de vehicles ecològics

Per satisfer la creixent demanda d’aquest tipus de vehicles a Espanya, BBVA ha llançat recentment dos préstecs: un dirigit a particulars i un altre especial per a pimes i autònoms. Tots dos són per adquirir vehicles elèctrics i híbrids que no superin una emissió màxima de 75g CO2 / km. Aquestes són les seves característiques principals:

Productes d’inversió

Actualment BBVA Asset Management, la gestora de fons del banc, té en cartera a Espanya dos fons d’inversió que compleixen criteris d’ISR (inversió socialment responsable):

BBVA Futur Sostenible és un fons d’asset allocation global que inverteix en renda variable, deute públic i crèdit. És un fons pioner a Espanya, ja que té una aproximació completa a la ISR a tots els seus pilars. BBVA Borsa Desenvolupament Sostenible és un fons de renda variable internacional amb criteris que valoren la inversió socialment responsable al seleccionar els valors de la seva cartera.

Plans de pensions

D’altra banda, l’entitat bancària ha llançat recentment el seu primer pla de pensions individual (PPI) gestionat amb criteris ISR. BBVA Pla Sostenible Moderat ISR es presenta com una alternativa per canalitzar l’estalvi per a la jubilació, que està intrínsecament lligat a llarg termini, un horitzó on es maximitzen els beneficis de la inversió sostenible.

El desembre del 2019 el banc ha començat a comercialitzar contractes financers sostenibles dirigits a clients particulars. Aquest producte d’inversió estructurat garanteix al termini d’un any la devolució del 95% del capital total invertit i un cupó del 0,80% sobre aquest import.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES