Societat

Les persones, en el centre de la política

Els drets humans formen part dels valors fundacionals de la Unió Europea i de l’Agenda 2030 amb què tant els estats com la UE s’han compromès

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans, Càritas Europa ha fet una crida a la nova Comissió Europea perquè posi les persones en el centre de les polítiques exteriors de la UE. Apel·la a la Comissió perquè refermi amb accions concretes el compromís amb la implementació de l’Agenda 2030 i amb la defensa de la coherència política per al desenvolupament sostenible en totes les polítiques exteriors de la UE.

En aquest sentit, recorda que els drets humans, com la llibertat i la igualtat, formen part dels valors fundacionals de la UE i de l’Agenda 2030 i els objectius dels ODS, amb què tant la UE com els estats membres s’han compromès. Els drets humans s’han de protegir i promoure en totes les polítiques exteriors de la UE, incloses les àrees d’agricultura, comerç, impostos i migració, així com en les polítiques de seguretat i desenvolupament.

Erradicació de la pobresa i vies segures per a la migració

Càritas Europa lamenta que l’agenda actual posi els interessos econòmics i de seguretat de la UE en primer lloc, descuidant l’erradicació de la pobresa, la lluita contra les desigualtats i la creació de vies segures i legals per a la migració, entre altres mesures. És urgent prioritzar els esforços tant per revertir aquelles polítiques de la Unió que tenen un impacte negatiu en el desenvolupament sostenible al Sud, com per garantir que les polítiques futures es comprometin a no deixar ningú enrere. Serveixi com a exemple el fet que la UE i els seus estats, com a donant global més important d’ajuda al desenvolupament, tenen un paper essencial en la lluita contra la fam. En aquest sentit, la UE hauria de considerar aspectes com la regulació dels biocombustibles, la propietat de la terra i les polítiques comercials des d’un punt de vista global a l’hora d’avaluar les conseqüències i els riscos que aquestes qüestions podrien suposar per als més pobres. Càritas vol que s’escolti els que viuen en la pobresa i l’exclusió i que es dissenyin polítiques que funcionin per a les persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona