Societat

Un incendi crema una nau de reciclatge de dissolvents i residus industrials a Montornès del Vallès

Protecció Civil ha activa el Plaseqcat i ha evacuat el polígon industrial Can Buscarons de Baix

Fins a les 11.15h ha demanat a la població, sobretot de Montornès, Montmeló, Martorelles i Vilanova del Vallès, que es confinin i evitar els desplaçaments

31 dotacions dels Bombers treballen aquest dimecres al matí en un incendi que ha afectat les instal·lacions d’una empresa de reciclatge de dissolvents i residus industrials al polígon industrial Can Buscarons de Baix, a Montornès del Vallès (Vallès Oriental). Segons informen els Bombers, el foc ha afectat diversos punts, com dipòsits, zona de producció i una altra nau, d’oficines.

Protecció Civil ha demanat per precaució el confinament i evitar desplaçaments a la població de Montornès, Montmeló, Martorelles i Vilanova del Vallès. A les 11.15h ha limitat el confinament a les persones més vulnerables en aquestes poblacions, és a dir, nadons, gent gran i persones amb problemes respiratoris.

Els trens de Rodalies no s’han aturat a l’estació de Montmeló fins a les 11.15h aproximadament, que ja s’ha donat permís per restablir la normalitat en aquest punt.

Cap a les 10.50h, Protecció Civil ha ampliat els municipis afectats pel pla Plaseqcat al ajuntaments la Llagosta, Sant Fost, Montcada, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Barcelona.

La cap de la sala d’Emergències de Protecció Civil, Rosa Mata, ha explicat a l’ACN que el fum de l’incendi de l’empresa Ditecsa Centre Derpin, del polígon industrial Can Buscarons de Baix, a Montornès del Vallès, és ’’especialment tòxic’’ perquè és fruit de la combustió de productes químics, d’olis de dissolvents però ha recalcat que caldria respirar el fum molta estona de forma directa d’una concentració molt elevada per veure’s afectat i que per això, de moment no consten ferits ni afectats. ’’No és un perill imminent’’, ha puntualitzat Mata, però ha recordat la recomanació d’evitar sortir al màxim a l’exterior i entrar en contacte. Mata tampoc ha descartat el risc de deflagració perquè l’empresa pot tenir contenidors i dipòsits afectats pel foc però tampoc creu que sigui ’’imminent’’.

Sense ferits

Segons han informat els el foc afecta tota la nau però no consten ferits i no s’ha hagut d’evacuar cap persona de dins d’aquestes instal·lacions. Si que han començat a evacuar, però, les empreses del mateix polígon.

Recomanacions a la població del Plaseqcat

Protecció Civil ha activat el pla Plaseqcat . recomanant a la població no apropar-se a la zona. A banda del confinament, també ha recomanat a la població que pugui notar molèsties de fum, que tampoc surtin de casa o es refugiïn a qualsevol edifici. També recomana, en aquests casos, tancar portes i finestres i estar-se a l’habitació més interior possible de l’habitatge, aturar els sistemes de climatització i ventilació. En el cas de les persones amb gent gran, amb infants o amb malalts Protecció Civil demana fer un seguiment intens al seu estat de salut. També demanen no accedir a soterranis o parts baixes dels edificis i habitatges i estar atents a les possibles restriccions en el consum d’aigua de l’aixeta que es puguin establir.

Avís de no agafar aigua del riu Besòs sense afectat la de l’aixeta

Protecció Civil, ha través d’una piulada, ha informat que s’ha demanat a l’Agència Catalana de l’Aigua que revisi el clavegueram per comprovar l’afectació derivada de l’incendi de Montornès. De fet, l ’ACA ha demanat evitar captacions directes de l’aigua del riu Besòs des de Montornès del Vallès fina a la desembocadura, ja que la qualitat de l’aigua es pot veure afectada per les aigües d’extinció de l’incendi.

A banda, s’ha tallat la circulació de la BV-5001 a la Roca des del quilòmetre 14 fins a l’11, de Martorelles a Montmeló.

La columna de fum és visible des de diferents punts com ara l’AP-7 per la qual cosa el 112 ha rebut prop de 200 trucades.

Les xarxes s’han omplert d’imatges i vídeos espectacular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC