Societat

Insten el jutjat que reobri el cas del crim de Pedro Álvarez, arxivat fa 19 anys

El principal sospitós és un agent de la policia espanyola, que el 1992 li hauria disparat un tret al cap a l’Hospitalet

Ara es demanen proves de balística

La família de Pedro Álvarez va demanar ahir al titular del jutjat d’instrucció 4 de l’Hospitalet de Llobregat que reobri la investigació del crim del jove, que va tenir lloc el 15 de desembre del 1992 a l’avinguda Catalunya de l’Hospitalet de Llobregat. Tots els indicis apunten que l’autor és un agent de la policia espanyola, José Maria Segovia, que va disparant-li un tret al cap després d’una discussió. Juanjo Álvarez, pare del jove de 20 anys, amb membres de la plataforma creada per exigir l’aclariment del cas, va anunciar la nova acció judicial, dirigida pel penalista Benet Salellas.

La investigació de l’assassinat d’Álvarez va ser arxivada pel llavors jutjat mixt 5 de l’Hospitalet el 21 de març del 2000 i l’arxivament va ser ratificat per l’Audiència de Barcelona, el 28 de setembre del 2000. Així, si el jutge no reobre la investigació, podria prescriure el 28 de setembre del 2020, quan en farà vint anys, com fixa la llei. Salellas va detallar que han demanat al jutge tres proves pericials “objectives” i que poden ser clau actualment “davant l’evolució de les tècniques científiques” i que se’n faci càrrec la policia científica dels Mossos d’Esquadra. En concret, se sol·licita que s’analitzi el cotxe Opel Vectra blanc, propietat del policia, destinat a la prefectura de Via Laietana i ara jubilat, que coincideix amb el vehicle que conduïa l’assassí d’Álvarez; que s’analitzi el casquet i la bala (9 mm) trobats al lloc del crim, i que es compari si aquesta bala encaixa amb l’arma de l’agent. En la investigació, la policia espanyola va descartar aquesta coincidència, en un informe de només un foli. Després es van analitzar les armes de tots els agents a l’Hospitalet.

Segovia va ser detingut com a sospitós del crim i va estar sis dies en presó preventiva. Va assegurar que la nit del crim era a casa amb la seva dona, coartada que no encaixa perquè hores abans va tenir un incident a l’Hospital de Bellvitge, certificat per les seves germanes. El criminal conduïa amb una noia al costat, quan es va discutir amb Pedro i la seva xicota, fins que va disparar-li. La policia no va guardar la roba que duia Álvarez, el cos del qual tenia hematomes, fet que fa pensar que es va enfrontar i tocar amb l’agressor. Tampoc es van guardar mostres biològiques de la víctima, com es fa des de l’any 2000 per realitzar les proves d’ADN.

“No perdem l’esperança que es faci justícia. Confiem en els ciutadans , però no en les institucions. Han estat tots molt cínics, com l’Ajuntament de l’Hospitalet”, va manifestar Juanjo Álvarez.

LA DATA

14.12.19
Manifestació.
27 anys sense Pedro, a la plaça Universitat de Barcelona, a les 17 h. L’endemà, ofrena floral a l’avinguda Catalunya de l’Hospitalet.

LA FRASE

Demanem unes proves objectives davant les noves eines científiques que té ara la policia
Benet Salellas
advocat de la família álvarez


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES