Societat

La 22a Fira de l’Oli Verd de Maials tanca portes amb la venda de 14.000 litres i 11.500 visitants

El certamen ha acollit tastos d’oli, demostracions gastronòmiques, tallers i jornades tècniques

El municipi de Maials (Segrià) ha celebrat aquest cap de setmana la 22a edició de la Fira de l’Oli Verd. Unes 11.500 persones han passat pel certamen i s’han venut uns 14.000 litres d’oli, segons l’organització.

La fira ha reunit un centenar d’expositors al pavelló de la localitat, on s’han organitzat tastos d’oli, demostracions gastronòmiques, tallers i jornades tècniques. A més, els visitants han pogut comprar el primer oli verd de la temporada, el gran protagonista del certamen.

L’alcalde de la localitat, David Masot, destaca que és una fira consolidada i es mostra molt satisfets per la resposta del públic. La Cooperativa de Maials, de la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues, espera aquesta campanya una producció similar a la passada, que rondarà el milió de quilos d’oli.

El president de la cooperativa, Josep Segura, ha remarcat que, gràcies al reg de suport, que suposa pràcticament el 65% de les hectàrees cultivades, les produccions són estables. Així mateix, ha dit que s’espera un millor rendiment per quilo d’oliva respecte la collita de l’any passat, prop d’un 20% superior. El preu de litre s’ha mantingut en 4,6 euros, i la garrafa de 5 litres, a 23 euros.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha estat l’encarregat de cloure aquesta edició de la fira de Maials. Talarn ha destacat que és una de les fires “més emblemàtiques” del Segrià, “convertida en punt de trobada i aparador agroalimentari de referència gràcies a un oli d’altíssima qualitat que competeix amb els millors del món”.

Segons el president de la diputació lleidatana, aquest posicionament s’ha aconseguit “gràcies a la cultura de l’oli que hi ha al darrere de pobles com ara Maials i a l’esforç de generacions de pagesos”.

El certamen s’ha celebrat durant tot el cap de setmana i ha inclòs actes com ara la 2a Jornada de transferència de resultats de la plataforma demostrativa experimental de la resposta de l’ametller al reg, projecte que compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de l’IRTA.

També s’han dut a terme tallers i tastos de diferents àmbits i productes, a més de la presentació del projecte Camins d’Or Líquid del Segrià Sec i l’acte d’investidura com a Amic de l’Oli 2019, de Marc Llaç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona