Societat

Ataquen la nova seu de l’Espai LGTBI de Girona i en destrossen la porta

Les entitats remarquen que “no és una simple bretolada” sinó un signe de l’“augment de les idees feixistes”

Convoquen un acte de rebuig per avui

Les entitats LGTBI de Girona van denunciar ahir que dissabte a la nit la nova seu de l’Espai LGTBI al Barri Vell de la ciutat va ser objecte d’un atac que en va destrossar la porta de vidre de l’entrada. L’atac va ser condemnat de manera unànime per tots els partits, i s’ha convocat per avui una concentració de rebuig (a les sis de la tarda a la plaça del Pallol).

Les quatre associacions de l’Espai LGTBI de Girona –la Comissió Unitària 28 de Juny de Girona, el Grup de Lesbianes de Girona, el Front d’Alliberament Gai de Catalunya i Girona Orgullosa– van subratllar en un comunicat que “no és una simple bretolada” sinó “una mostra de com s’han envalentit les forces reaccionàries de la nostra societat”. Van indicar que “amb el blanqueig del feixisme hi ha elements que es creuen legitimitats a iniciar l’atac contra tot allò que creuen diferent”, i que els col·lectius LGTBI són sempre “en el punt de mira d’aquest augment de les idees feixistes”. Les entitats van reafirmar-se en la lluita per “una societat on les persones no siguin jutjades per la seva orientació o identitat afectivosocial”,

L’Espai LGTBI va inaugurar per Fires la seva nova seu al carrer de Sant Josep número 6, darrere de la plaça del Pallol. Segons expliquen les entitats, els atacants van fer servir una de les pilones de metall de la plaça del Pallol per destrossar la porta. Ahir al matí ja van retirar els vidres trencats i en els cartrons que van posar-hi de forma provisional van deixar-hi missatges ben clars: “No tenim por. Fora el feixisme! Ni un pas enrere. El vostre odi és la nostra força.”

Col·laboració ciutadana

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va condemnar l’atac a través de les xarxes socials i va fer una crida a la col·laboració ciutadana per ajudar la policia a trobar els culpables. Madrenas va assegurar que “Girona sempre exercirà la defensa radical dels drets i les llibertats de tothom”. La regidora de Drets Socials, Núria Pi, a més de subratllar que “fets com aquests no es poden tolerar”, va assenyalar que en la reunió del ple LGTBI d’avui es decidirà una resposta conjunta. També tots els grups municipals de l’oposició –Guanyem Girona, el PSC, ERC i Ciutadans– van expressar la seva condemna a l’atac a través de les xarxes socials. Les entitats LGTBI de Girona també van rebre el suport de figures destacades del món polític català, com el president del Parlament, Roger Torrent, que va assegurar que “davant el feixisme i l’homofòbia, tolerància zero”.

LES FRASES

No és una simple bretolada, és una mostra de com s’han envalentit les forces reaccionàries
Entitats de l’Espai LGTBI de Girona
Condemna absoluta. Girona sempre exercirà la defensa radical dels drets i les llibertats de tothom
Marta Madrenas
Alcaldessa de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona