Societat

Banyoles recupera una panoràmica

Fan una aclarida al puig de Sant Martirià per tal que recuperi el paper de mirador que havia tingut

El Consorci de l’Estany de Banyoles ha fet una neteja forestal al puig de Sant Martirià, al vessant de llevant de l’estany, per tal de recuperar aquell espai com a mirador, ja que des d’allà es disposa d’una gran panoràmica. La feina l’ha executat una brigada del centre especial de treball El Puig, en el marc del conveni de col·laboració que té amb el consorci per a realitzar tasques d’aquesta mena a l’espai natural protegit.

Anys enrere, els terrenys on s’ha actuat tenien pocs arbres, circumstància que permetia al puig de Sant Martirià tenir la funció de mirador. En les ultimes dècades, però, no s’hi havien fet tales. La finca on s’ha treballat és privada, motiu pel qual el consorci ha hagut de negociar-ho amb els propietaris. Finalment es va arribar a un acord entre les dues parts, que es va plasmar en un conveni de cessió temporal dels terrenys per poder-hi treballar. La feina es podia haver realitzar abans, però s’ha esperat a fe-los en una època en què no coincidís amb el període de nidificació dels ocells que hi tenen el seu hàbitat, ha explicat el director del consorci, Albert Tubert.

La intenció inicial era fer només la neteja que s’acaba d’enllestir, que ha afectat sobretot pins, però s’ha decidit ampliar-la perquè, sobre la marxa, s’ha constatat que hi ha més arbres que caldria tallar per tal de millorar les vistes. Abans d’emprendre aquesta segona tongada de tales, el consorci sol·licitarà un estudi tècnic per determinar quins han de ser els exemplars a eliminar.

Un cop completada aquesta futura actuació, no es descarta equipar l’espai amb una taula d’orientació (un panell en què s’identifiquen els principals elements del paisatge que es pot veure des d’aquell punt), a l’estil del que hi ha al Puig Clarà, a la banda de ponent de l’estany, assenyala el director del consorci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat