Societat

Ramon Ramon

Fundador de Caviaroli

“Les perles d’oli donen una explosió de sabor”

Caviaroli és una empresa familiar? Quin és l’any de la seva fundació?
Sí, Caviaroli és una empresa de la família Ramon Ramon d’Esparreguera, que es va fundar l’any 2011 però que va començar a operar obertament al mercat l’any 2012. Durant els primers quatre anys només produïa i comercialitzava perles d’oli de diferents procedències i variants.
Han dissenyat el primer producte d’encapsulació d’oli d’oliva verge? Quants anys van caldre per poder-lo crear?
Nosaltres som els pioners en l’encapsulament de l’oli en termes generals i el primer producte que vam fer va ser l’encapsulament d’oli d’oliva extra verge, en les seves varietats arbequina i picual. El meu pare i jo vam treballar-hi durant tres anys fins a aconseguir les primeres perles que ens vam afanyar a compartir amb en Ferran Adrià per poder validar la qualitat i el potencial de mercat a través d’una prova de concepte. Aquest afany d’innovació ens ha permès de tenir el reconeixement del sector i de moltes fires d’alimentació. Aquest any hem rebut dos premis Faby Awards i un guardó a la innovació a Chicago, a través de la NRA (National Restaurant association)
Quina tècnica se segueix. La pàtina que cobreix les perles és feta de gelatina natural?
La tècnica que segueix és de gelificació per contacte entre una gelatina d’origen marí, d’una alga, i una font de calci. Això fa que el producte resultant sigui completament apte per a tothom. Fins i tot es pot considerar un producte vegà.
Els experts asseguren que aquest tipus d’encapsulament permet de fer servir oli en la presentació de plats en els quals abans era impossible, com les tapes o els canapès.
Treballem amb els cuiners per a desenvolupar productes que puguin aportar valor a la cuina. Caviaroli permet d’aportar un toc d’oli de forma controlada i de gaudir del plaer que aporta el fet d’afegir un greix al nostre paladar i poder aconseguir fer-ho sense patir perquè l’oli s’escampi i s’absorbeixi en un canapè. A l’hora, Caviaroli aporta un sabor controlat que es pot fer servir a tot tipus de plats per gaudir de l’experiència de l’explosió de sabor de cada una de les perles i a l’hora veure l’efecte visual que produeix. Es pot fer servir en tots tipus de plats amb carns i peixos fumats, crus, marinats, a sopes fredes i calentes on surarà, a postres amb xocolata o fruites, gelats i tot tipus de plats i postres d’avantguarda.
Es diu que té una textura com el caviar?
L’experiència en boca emula la sensació que deixa el caviar quan es pren. La perla es trenca amb la pressió de les dents i allibera una quantitat de greix i de sabor que recorda el del caviar.
Ofereixen sabors com l’oli de sèsam, d’avellana i combinat d’oli i romaní. Ampliaran les varietats?
L’ampliem d’acord a les necessitats i tendències gastronòmiques, i això ens comporta treballar amb proveïdors d’arreu del món i seleccionar les millors matèries primeres
Quins són els projectes de futur de l’empresa? Quin horitzó tenen fixat?
Continuar creixent en tots els sentits. Desenvolupant nous productes, ampliant la nostra xarxa comercial i dibuixant un horitzó reeixit amb la complicitat de la millor cuina de vanguardia.
Quina ha estat la seva experiència col·laborant amb BBVA? S’ha sentit acompanyat?
Col·laborant amb el BBVA, hem tingut l’oportunitat de saber que tenim un banc global i que amb l’agilitat de la seva plataforma digital i la seva presència internacional les nostres transaccions estan una mica més garantides.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona