Societat

La Bisbal, amb les famílies dels joves d’Altsasu

Unes 400 persones assisteixen al dinar popular en suport dels presos

Familiars dels joves empresonats d’Altsasu per un enfrontament amb dos membres de la Guàrdia Civil van rebre ahir, per segon any consecutiu a la Bisbal, l’escalf de 400 persones, en un dinar popular i diverses activitats en suport de la seva absolució. Les famílies reconeixen que tenen “vertigen” per la resposta que pugui donar l’alt tribunal, però esperen que la vista de dimecres passat al Suprem serveixi per “solucionar la barbaritat i la injustícia” que han fet les instàncies judicials espanyoles i recorden que la vida dels seus fills “no es pot rescabalar”. Una de les portaveus, Edurne Goikoetxea, explicava que els passos que vindrien a partir d’ara “serien a llarg termini” i per tant implicaria que els joves haurien d’estar-se bona part de la sentència a la presó. Tot i això, Goikoetxea ha deixat clar que “batallaran” perquè “s’ha de destapar” tot plegat, amb relació a si cal apel·lar a Europa.

Els familiars van agrair el suport de molts pobles, a més de la capital baix- empordanesa. Però Goikoetxea va destacar: “La Bisbal no ens falla mai, sempre està al peu del canó i s’hi ha abocat i ja en formem part.” La portaveu també va assegurar que “estan esperançats” que deixin en llibertat els joves i més “tenint en compte que alguns ja fa mil dies que són a la presó”. “Aquest cas ja hauria d’estar acabat, oblidat i liquidat. Està a les mans del Suprem”, va reblar.Respecte al recurs a instàncies internacionals, Goikoetxea deixava clar que guanyar a Europa “no seria una victòria” ja que cada dia que passen els joves a la presó és “un càstig” que no haurien de patir, si bé va deixar clar que seguiran anant on calgui perquè es reveli la veritat del cas, primer al Constitucional i si cal a Estrasburg.Malgrat que a la Bisbal d’Empordà va ploure amb intensitat pluja durant bona part del dia, els actes previstos es van poder fer al pavelló municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES