Societat

La mostra de vins, al Mercat de Sant Antoni

Comença la 39a edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya

Una quarantena de cellers catalans participen en la 39a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que aquesta vegada es farà, a partir d’avui fins al dia 24, dia de la Mercè, al barri de Sant Antoni de Barcelona. A la fira, organitzada pel departament d’Agricultura, hi haurà degustacions de vins i caves de totes les DO a preus populars. Per exemple, cinc tiquets de tast degustació costaran sis euros, i dotze tiquets, tretze. Això sí, s’han de llogar les copes per cinc euros (si es retornen se’n recuperen dos, tot i que la majoria de la gent se les queda per col·leccionar-les).

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va recordar el dia de la presentació de la mostra que “Barcelona és la destinació natural dels vins i els caves catalans” i que “l’oferta s’ha anat incrementant en restaurants, botigues especialitzades i supermercats”. Segons Jordà, “gairebé el 40% del vi que es consumeix a Catalunya és català, onze punts més que fa vuit anys”.

Any rere any des de la creació de l’Incavi (l’Institut Català de la Vinya i el Vi), el 1980, s’ha apostat per portar a Barcelona una representació de cellers i denominacions d’origen catalanes en una fira molt popular que aproxima el món del vi als ciutadans. Per divuitè any es farà un tast de vi solidari (per recaptar fons pel programa de recerca en càncer i metàstasis de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona) i es presentarà el Most Festival, el festival internacional de cinema del vi que tindrà lloc al novembre a Vilafranca del Penedès.

Els caves d’Alta Alella seran Gran Reserva

Els caves d’Alta Alella van ser els primers amb certificació ecològica i des del 2006 es produeixen sense sulfits. A partir d’aquesta tardor tots els caves del celler de DO Alella, fundat el 1991 per la família Pujol-Busquets Guillén, que es fan amb el raïm conreat a les 50 ha. que té a la serra de Marina, seran Gran Reserva i Cava de Paratge Qualificat. Pujol-Busquets ha anunciat que la gamma de caves Alta Alella Mirgin serà 100% Gran Reserva amb l’anyada 2015. L’empresa, que espera exportar el 50% de la producció, té altres caves (AA Mirgin Exeo, AA Mirgin Opus, AA Mirgin Laietà Rosé i AA Mirgin Laietà) amb l’etiqueta Gran Reserva i de Cava de paratge Qualificat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona