Societat

Reglament per als vols en parapent a la serra Cavallera

La Generalitat atorga per primer cop un permís per practicar-los en aquest espai d’interès natural i de la Xarxa Natura 2000

Ja fa anys que aquest esport en auge és present a la zona

La Generalitat ha atorgat aquest estiu per primer cop l’autorització per poder fer volts en parapent a la zona que abraça l’espai d’interès natural (EIN) i de la Xarxa natura 2000 de la serra Cavallera, als termes municipals d’Ogassa i Sant Joan de les Abadesses. L’autorització, que té una vigència d’un any, és necessària perquè es tracta d’un espai protegit on es regulen les activitats que s’hi poden fer. Consegüentment, en el permís s’estableixen una sèrie de limitacions, entre les quals, la d’un màxim de 20 pilots volant-hi de manera simultània. També es concreten els punts de llançament i d’aterratge. Els primers són en una altitud d’entre 1.400 i 2.000 metres (aquest darrer a prop del puig Estela), i els segons són dos espais: un prat d’una empresa del terme de Sant Joan de les Abadesses i un camp de pastura d’Ogassa.

El parapent ja fa anys que es practica en aquesta part del Ripollès perquè s’hi donen unes bones condicions orogràfiques i s’accedeix amb relativa facilitat als punts de llançament. Un dels pilots del territori explicava ahir a aquest diari que, a més dels aficionats locals, solen volar per la serra Cavallera gent de Girona i d’Osona. Precisament ha estat per mitjà d’un club d’aquesta comarca veïna que s’ha tramitat el permís de la Generalitat. El fet de disposar de permís per volar en la zona protegida permetrà a partir d’ara organitzar trobades i no es descarta acollir també alguna competició.

“En cap cas implicarà una massificació”, va indicar ahir l’alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué, que ha fet costat a la iniciativa . “Aquest permís permetrà de dotar d’un atractiu de turisme d’oci actiu més Sant Joan de les Abadesses, Ogassa i el Ripollès, si bé cal recordar que es tracta d’un espai protegit que cal respectar i que els pilots són responsables de la seva seguretat i de valorar els seus coneixements i equips per decidir iniciar el vol”, ha indicat l’Ajuntament.

LA XIFRA

20
pilots
poden volar simultàniament en l’espai protegit, s’indica en el permís atorgat per la Generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC