Societat

Desmantellen una festa il·legal a una cala de Lloret

La policia local va identificar, a peu de sorra, alguns dels organitzadors d’un esdeveniment que va arribar a congregar 150 persones a sa Boadella

La policia local de Lloret de Mar va desmantellar dissabte, ben entrada la matinada, una festa il·legal a la cala sa Boadella que va arribar a congregar fins a 150 persones. Els agents van actuar després de rebre queixes de veïns pel soroll i la música, però va ser arran de l’alerta per part de molts taxistes que duien alguns dels assistents que van muntar el dispositiu a tocar d’aquest paratge costaner situat a prop dels jardins de Santa Clotilde.

L’actuació policial, que es va fer a partir de les cinc de la matinada –aleshores quedaven una cinquantena de persones–, va consistir a anar encerclant la cala, per evitar que ningú en marxés. Un cop ja eren a peu de sorra, es van fixar en aquells que recollien els aparells i el material de la festa quan els van veure arribar i els van fer identificar. Els agents van denunciar quatre o cinc responsables, tots ells de Barcelona, que ara s’enfronten a pagar una multa entre 10.000 i 100.000 euros per infringir la llei d’espectacles. El regidor de Seguretat, Jordi Sais, en declaracions a l’ACN, va dir que la investigació es manté oberta –sobretot, rastrejant xarxes socials– per veure si hi ha més gent al darrere i per descobrir si, a més de Lloret, la mateixa festa s’ha muntat en altres punts de la Costa Brava (com la denunciada fa uns dies a la cala d’en Massoni de Palafrugell, on es van congregar fins a una quarantena de barques).

La crida es va fer segurament a través de xarxes socials i els assistents eren catalans (gent de la zona i de la demarcació, però també de l’àrea de Barcelona).

Festa ‘blanca’ i ‘jacuzzi’

Segons va detallar Sais, els organitzadors havien muntat el sarau “a consciència”: portaven cartells, aparells de so, un generador amb garrafes de benzina i llums per il·luminar la cala i amb els quals van muntar diferents espais, com ara una festa blanca, una tuki fest i, fins i tot, un jacuzzi.“A part del fet que la festa no estava autoritzada, duien aparells electrònics sense cap mesura de seguretat i segurament han fet pagar per assistir-hi; cosa que en un espai públic com aquest no es pot fer”, va subratllar. La policia local manté obert l’expedient per veure si localitza més organitzadors. “Als responsables immediats, se’ls ha identificat allà mateix, però creiem que hi ha més gent implicada”, va dir el regidor, que remarca que és el primer cop que es detecta una festa organitzada com aquesta a Lloret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona