Societat

L’Ajuntament de Torrent desencalla reformes en la parròquia amb el Bisbat

El poble reclamava des del 2017 millores en l’accés a l’església de Sant Vicenç, amb la porta interior en risc de caure

No s’hi fa culte, però sí algun acte i ara en volen fer més

El Bisbat de Girona, segons confirmaven fonts de l’episcopat divendres passat, ha activat uns treballs de millora a les portes interiors de l’església de Torrent, que manté només el culte en moments puntuals, com ara l’ofici de la festa major o alguns enterraments. L’alcalde, Josep Maria Ros, havia cursat la primera petició el març del 2017, quan van detectar el mal estat de les portes interiors de l’entrada del temple, i hi va insistir el setembre de l’any passat, després que durant l’ofici solemne una de les portes cedís alguns centímetres. Qualsevol de les fulles es podia desprendre i caure a sobre d’algú.

Arran de la falta de resposta, el febrer d’aquest any Ros va trametre una última carta a l’àrea de patrimoni del Bisbat, amb diverses fotografies dels estralls provocats pels corcs als marcs de les portes i un pressupost orientatiu encarregat per valorar la despesa de la reparació del portal interior i les dues portes laterals, d’uns 6.000 euros.

Llum verd als treballs

Des del Bisbat confirmaven que havien verificat el problema a través d’una empresa especialitzada en plagues, que havia diagnosticat que la colònia de tèrmits no estava activa.

Atribuïen el retard a l’acumulació d’obres en temples amb més activitat i a la limitació de pressupost, però ja s’han posat en contacte amb el fuster que havia elaborat el pressupost i han donat llum verd a l’obra de sanejament i renovació de les portes malmeses.

Més activitats

Ros, per la seva part, celebra que la resolució del problema s’hagi desencallat i, encara que assumeix que serà difícil recuperar-hi la celebració de misses –en un poble amb 200 habitants censats–, voldria ampliar el diàleg amb el Bisbat “per revitalitzar l’activitat de l’església”. A iniciativa d’un grup de veïns del poble, tenen la idea de promoure-hi accions culturals populars, com ara algun concert o fins i tot una representació dels Pastorets per Nadal.

LA XIFRA

6.000
euros
destinarà el Bisbat de Girona a renovar la fusteria interior de les portes d’accés a l’església de Torrent, que el consistori reclamava des de 2017.

L’ermita de Sant Llop encara haurà d’esperar

L’església de Sant Vicenç, aixecada amb suport dels veïns el segle XVIII, va substituir l’activitat de l’anterior ermita de Sant Llop, al sud-oest del poble, on cada any el poble celebra també l’aplec per la festa major petita, de Santa Llúcia. El despreniment d’algun fragment del sostre també va empènyer l’alcalde a demanar ajut, però des del Bisbat diuen que un estudi tècnic no preveu amenaces per a la seva integritat. I de moment no hi preveuen cap actuació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona