Societat

Catalunya manté el lideratge turístic a l’estiu

El pont de Sant Joan, destinacions com Port Aventura ja s’han omplert

Cada cop més gent fa vacances al territori, aprofitant que el sector multiplica les activitats familiars

La ciutat bullirà de gent i festivals d’estiu

Els dies amb més gent a Barcelona seran del 15 al 21 d’agost

De nord a sud i d’est a oest. Catalunya tornarà a viure un estiu de plena ocupació amb milions de turistes estrangers però també amb milers de catalans i de ciutadans de la resta de l’Estat que passaran uns dies en hotels i càmpings de la costa i hotels i cases rurals de la muntanya. El sector posarà pràcticament cada dia, sobretot a l’agost, el rètol de ple, un cartell que ja s’ha pogut posar aquest cap de setmana del pont de Sant Joan amb ocupacions al Pirineu de Lleida de, per posar només un exemple, el 95%.

A la ciutat de Barcelona els hotelers preveuen una ocupació del 85% de mitjana des d’ara i fins al setembre, segons confirma el Gremi d’Hotels, turistes als quals s’han de sumar tots els que s’instal·laran en pisos. Al mes de juliol, amb activitats com el Barcelona Beach Festival, el Reggaeton Beach Festival o el Cruïlla Summer Festival, a més dels vaixells de creuer que arribaran cada dia, la ciutat estarà a vessar. A l’agost, igual. Els dies més complicats seran del 15 al 21 d’agost, quan coincideixen l’arribada de vaixells de creuer ciutat amb milers de passatgers i les Festes de Gràcia. Només el dia 17 d’agost arribaran, via vaixell de creuer, al port de la ciutat, 17.300 persones.

Activitats per a tothom

A banda de Barcelona capital, on també hi haurà molts turistes serà al Pirineu, on cada cop més a la tranquil·litat de la natura s’hi han de sumar les activitats que organitza el sector. Les estacions d’esquí, per exemple, a l’estiu es reconverteixen en llocs on fer excursions organitzades, anar amb quads, bicicletes o cavalls. Una d’elles, La Molina, que depèn de FGC, com quatre estacions d’esquí més, es converteix en La Molina Bike Park, que té un total de 15 circuits per a tots els nivells, amb gairebé 50 quilòmetres de recorreguts, fet que el converteix en el més gran de tota la península Ibèrica. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) també promou el turisme al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, destinacions cada cop més demanades i que ja des del pont de Sant Joan són d’alta ocupació.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, per la seva banda, preveu repetir aquest estiu els bons resultats de l’any 2018 i consolidar els increments d’ocupació que estan registrant les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida des de l’estiu de l’any 2013.

Lleida omple

Si aquesta previsió es compleix, les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida rebran durant la campanya d’estiu uns 615.000 turistes, que faran prop d’1.750.000 pernoctacions als establiments de turisme reglat i no reglat, al marge de les segones residències, que no estan quantificades i que també tindran bons nivells d’ocupació. Pel que fa al turisme estranger, es preveu que es mantinguin els percentatges de l’estiu passat, que van representar el 18% del total dels turistes i el 15% de les pernoctacions. Així doncs, es preveu que uns 110.000 turistes seran estrangers, que faran unes 260.000 pernoctacions en les diferents modalitats d’allotjament turístic. Cal recordar que al Pirineu aquest estiu s’hi celebraran, entre d’altres, els mundials d’eslàlom, descens i freestyle d’aigües braves que acolliran Sort i la Seu d’Urgell, que hi atrauran més públic.

Un estudi de la Diputació de Barcelona sobre turisme indica que d’entre els punts turístics més visitats de la província hi ha Montserrat i Sitges. Els hotels, hotels apartament, habitatges turístics i càmpings de Sitges, per exemple, afronten la temporada d’estiu amb “satisfacció” i expectatives de millorar les xifres de l’any passat. Si ara fa un any els allotjaments van situar-se en una ocupació mitjana del 87%, aquest cop la previsió apunta a fregar el 90 o 92%” entre Sant Joan i finals d’agost, segons el president del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber.

També es preveu plena ocupació a la costa del Maresme, amb Calella al capdavant, i, més al sud, Castelldefels. Més avall, a la Costa Daurada, l’ocupació també serà altíssima. Port Aventura ja està aquest pont de Sant Joan ple a vessar. Cada vegada és més usual que les famílies s’agafin uns dies un cop els fills acaben les classes i Port Aventura (o Eurodisney si parlem de l’estranger) és una de les destinacions més demanades.

Pel que fa a les comarques de Girona, i tot i que la Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines encara no ha fet previsions, el sector espera una allau de turistes, sobretot catalans i de la resta de l’Estat. També forans, i només que finalment les xifres s’assemblin a les de l’any passat ja seran espectaculars. Segons el Patronat de Turisme Costa Brava-Pirineu de Girona, l’any passat a la demarcació es va assolir la xifra de 7,8 milions de turistes (estrangers i nacionals) i més de 25,5 milions de pernoctacions en establiments reglats, la majoria, entre els mesos de juny i setembre. Cal tenir present que també el sector dels creuers és clau. Als ports de creuers de la Costa Brava, al llarg de l’any passat es van rebre 52.000 creueristes: el de Palamós, amb 46.000 passatgers i 46 escales, es va situar com el més important de la Costa Brava, seguit pel de Roses, amb 5.200 passatgers La despesa per persona i dia va ser de 187 euros.

LES XIFRES

615.000
turistes
preveuen rebre les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida, i hi faran 1,7 milions de pernoctacions.
90-92
per cent
d’ocupació es preveia que estiguessin els hotels i càmpings de Sitges aquest pont de Sant Joan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC