Societat

Vint escoles catalanes guanyen els mSchools Student Awards

750 estudiants d’entre sis i divuit anys presenten els seus treballs davant de més de 2.000 persones

Una app per aprendre a reciclar millor, una per millorar el funcionament de la cantina de l’institut o un altra per escollir democràticament el timbre del centre. Aquestes són algunes de les aplicacions guanyadores de la sisena edició del concurs mSchools Student Awards, que ha premiat els projectes digitals de vint escoles catalanes.

La iniciativa, impulsada pel Mobile World Capital Barcelona, ha comptat amb la participació de 120 centres educatius. Aquest dissabte a l’Hospitalet s’han entregat els premis, en un acte en què han participat 750 estudiants, d’entre 6 i 18 anys, que han presentat els seus projectes davant de més de 2.000 persones.

Durant la cerimònia, han intervingut alguns experts com John Hoffman, CEO i director de GSMA i Albert Forn, Director de Mschools del GSMA.

El programa mSchools té com a objectiu ajudar als alumnes i docents a integrar tecnologies digitals a l’aula i ofereix noves formes d’ensenyament i aprenentatge, millorant els resultats acadèmics i d’ocupabilitat.

En una atenció als mitjans, Albert Forn, Director d’Mschools del GSMA, ha explicat que al llarg del concurs s’han presentat projectes molt diferents i els premis s’han atorgat segons les diferents categories en què s’han desenvolupat.

Hi havia tres categories: la de la plataforma Mobile History Map, que és una app de geolocalització i projectes fets arreu del territori; la d’App Education, que tracta l’emprenedoria i la programació; i finalment, l’Scracth Challenge, pels més petits, que han pogut programar històries i animacions en una hora i quart.

Forn ha explicat que el que demanen en aquests projectes és “resoldre els objectius de Nacions Unides” en qüestions com “fer millor la societat, l’ecosistema i les persones”.

Segons Fons, avui “hi ha una mancança pel que fa a l’educació a l’hora de fomentar vocacions científica-tecnologies que estiguin orientades en una vessant més de sostenibilitat”. Per això l’objectiu és que “els alumnes vegin que tota aquesta part digital és molt propera a ells i la poden incloure a la seva manera de fer”.

Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona, també ha volgut remarcar el fet que molts projectes han incorporat almenys cinc objectius de sostenibilitat.

Els Premiats

Entre els projectes guanyadors hi ha una app per reciclar millor, una altra per millorar el funcionament de la cantina de l’escola o una per triar democràticament el so del timbre del centre. També n’hi ha amb mapes d’entitats socials o rutes turístiques per diversos punts del territori.

D’una banda, els guanyadors en la categoria App Education, han estat: l’Institut Salas i Xandri (Sant Quirze del Vallès) amb una app per reciclar millor; l’Institut Eugeni Xammar (Ametlla de Mar) amb una solució per a un millor funcionament de la cantina; l’Institut de Collbató, amb una app per triar democràticament coses com el so del timbre del centre. A la categoria de Batxillerat, ha guanyat Gymmate, una app per organitzar esdeveniments esportius (Institut Esteve Terradas de Cornellà).

D’altra banda, pel que fa a la categoria Mobile History Map, els guanyadors han estat els centres: Ignasi Peraire (Mollerussa), amb un mapa d’entitats socials de la ciutat; La Mitjana (Lleida), amb un mapa sobre la Seu Vella; Institut Celrà, que ha elaborat una ruta solidària; Institut La Valira (La Seu) amb un mapa dels monestirs medievals; CRP Reus amb un mapa sobre la petjada de l’arquitecte Pere Caselles a Reus i Escola Abel Ferrater (La Selva del Camp) amb una ruta interactiva pel casc antic.

Finalment, pel que fa a la categoria Scratch Challenge, els centres educatius guanyadors han estat: La Portalada (Altafulla) ; Bernat Metge (El Prat) ; Mossèn Albert Vives (La Seu d’Urgell) ; Vedruna de Ripoll; Institut Sant Llorenç de Morunys i Institut Alpicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona