Societat

Les autoritats creuen que l’incendi de Notre-Dame va tenir un origen accidental

La ràpida intervenció d’un grup de bombers a les torres va evitar que s’ensorressin, segons el govern francès

Continuen les mostres de suport internacional

Les autoritats franceses prioritzen la hipòtesi d’un origen accidental de l’incendi que va devastar durant hores la catedral Notre-Dame de París i els investigadors han començat ja a interrogar als testimonis. “Res per ara va en la línia d’un acte voluntari”, ha destacat a la premsa la fiscal de París, Rémi Heitz, que és la responsable de la investigació. Heitz ha explicat que els experts hauran de fer constatacions en el lloc dels fets, però que no les podran efectuar fins que no entrin a l’edifici, una cosa que de moment “no és possible perquè no és estable”. Segons explica, es va produir una primera alerta a les 18.20 però la constatació del foc va arribar 23 minuts més tard. Mentrestant, s’havia produït l’evacuació de la basílica. Cinc empreses treballaven a la restauració i els interrogatoris a la quinzena de treballadors que hi havia ja han començat.

Mitja hora

El salvament de la catedral de Notre-Dame de París “es va jugar en un quart d’hora o en mitja hora”, segons el secretari d’Estat francès d’Interior, Laurent Núñez, que ha narrat que en aquest temps un grup de bombers va pujar a les torres i va evitar que s’ensorressin.

“Una vintena de funcionaris va posar en perill les seves vides entrant a les dues torres per abordar el foc des de l’interior i això va permetre salvar l’edifici”, ha assenyalat Núñez. Ha assegurat que la preocupació ara “és la seguretat de l’edifici”.

Reaccions

Al llarg del matí, han continuat els missatges de suport de tot el món. El Papa Francesc ha expressat aquest dimarts: “Espero que la catedral de Notre-Dame pugui tornar a ser, gràcies al treball de la reconstrucció i la mobilització de tots, un meravellós espai al cor de la ciutat, signe de la fe d’aquells que la van construir, església mare de la seva diòcesi, patrimoni arquitectònic i espiritual de París, França i la humanitat.” El president rus, Vladímir Putin, també ha enviat un missatge al seu homòleg francès, Emmanuel Macron. A banda d’expressar el dolor pels russos per l’incendi de la catedral, ha ofert l’ajuda d’especialistes russos per a la seva restauració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona